Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha nem megy a...

Mit csináljak, ha nem megy a nagy WC?

Figyelt kérdés

Hetente egyszer megyek nagy WC-re.

Annyira megkeményedik bennem a széklet, hogy egészen egyszerűen nem tudom kinyomni. Borzasztó hasi fájdalmakkal jár, illetve ott is bevérzik.

Rengeteg vizet fogyasztok (napi 1.5l), tejterméket fogyasztok (napi fél liter tej, joghurtok) napi 2-3 alma/barack + hüvelyek pl. lencse, bab, csicseriborsó.

Hashajtó segíthet ezen? Vagy akkor is fájni fog?

2023. aug. 6. 19:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
53%
Valami alapvető probléma lehet az étrenddel ill. sok folyadékot veszítesz izzadással. Ha nincs rendszeres 2-3 óránkénti folyadék bevitel, akkor a szervezet a vastagbél tartalomból vonja el a vizet. A besűrűsödött béltartalom viszont nem tud vizet felvenni utólag. Ha nincs megfelelő mennyiségű tejsav baktérium az emésztőrendszerben, akkor is előfordulhat ilyen, élőflórás joghurtot (vagy kefirt, aludttejet, savanyított káposztát, kovászos uborkát) kell fogyasztani és nem enzimmel megalvasztott "tejipari" terméket. A sok hüvelyes nem szokott kedvező lenni hasonló esetekben, inkább a cékla, sütőtök (ha éppen van szezonja). Rendszeressé kell tenni az ürítés időpontját, nyugodt feltételeket kell teremteni az idegi ellazuláshoz.
2023. aug. 6. 21:38
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem hashajto kell egybol. Szekletlazito. Otthon nem tudom, orvos irja-fel. Ferjem azzal tartja magat karban. Nagyon egeszsegesen eszik, en ugyanazzal a dietaval naponta ketszer is megyek vecere. Pajzsmirigy-alulmukodest is neztek nala, az okozhatja pl, de nem volt. A csaladjaban van ez, pedig ok is rostosat, egeszsegeset esznek.

Mozgas fontos. A sok ules megvan, de mas meg ugy is tud.

Szoval szekletlazitot kerj.

2023. aug. 7. 00:05
 13/18 anonim ***** válasza:
26%
Olívaolajat egy evőkanállal reggel, öblítsd le 1-2 pohár meleg vízzel és várd a hatást. Ha nem jön, estefelé ismételd meg a folyamatot.
2023. aug. 7. 08:56
 14/18 anonim ***** válasza:
Mondjuk elmennék orvoshoz, hogy mi a franc a baj, mert ez nem normális, és nem hashajtó kell, amihez hozzászoksz, hanem rendezni a kaját, a mozgást, esetleg tükrözést, nincs-e egyéb bajod.
2023. aug. 7. 11:02
 15/18 anonim ***** válasza:

Szerintem szemétség volt törölni a hozzászólásom, amire én időt áldoztam, teljesen normális élettapasztalatokat osztottam meg, a 4 és 6. válaszom folytatásaként, amiből bárki tanulhatott volna, aki akar.

Mindezt egy piszkálódó troll aknamunkája miatt.

Tényleg kár írni erre a "szar" oldalra, de ennyi örömötök legyen az életben, hogy más munkáját szarba se nézitek.

De legalább akkor törölnéd innen mindegyik hozzászólásom! Nem érdemlitek meg az élettapasztalatok megosztását, szar alakok.

2023. aug. 7. 22:10
 16/18 anonim ***** válasza:
Akkor a kis wc-vel kell próbálkozni.
2023. aug. 7. 22:12
 17/18 A kérdező kommentje:

Én úgy tudom a baj, akkor van és akkor kell orvoshoz menni, tükrözésre ha véres a széklet.

Az enyém is véres, de inkább csak ott az elején ahol megsérült a bőr. Néhány csepp.

2023. aug. 8. 08:44
 18/18 anonim ***** válasza:
Rostok, folyadék, mozgás, néha egy kis olajos, jó lesz.
2023. aug. 8. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!