Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért “horkolok” èbren is?

Miért “horkolok” èbren is?

Figyelt kérdés

Úgy értem, ha lefekszek aludni, de még nem aludtam el, csak tulajdonképpen éberen pihenek, várva, hogy elaludjak, akkor ellazulás közben ilyen apró, “ horkolás szerű” hangra leszek figyelmes, ami mindig kizökkent az ellazulási fázisból, így nehezebben alszom el, mert “ felébreszt”. Ez csak 1 másodperces valami, ami elmúlik, de akár 1 perc múlva meg is ismétlődik, akàr harmincszor. Mindig azzal van összefüggèsben, hogy ellazulok és kezdenék elaludni. Tulajdonképpen éberen hallom, ahogy “behorkolok”.

Simán fekve, ébren semmi ilyen nincs.

Most kb fél órája próbálok elaludni, de amint ellazulok és mélyebben kezdenèk pihenni, jön ez a horkantás szerű valami, ami kizökkent és erre figyelek egyfolytában. Ettől függetlenül jól alszom, akár 10 órát is alszok egyben, kipihent vagyok, mint mindig.

Mi lehet ez?

( gyerekkorom óta a hátamon alszok, nekem ez vált be, ez nem lehet az oka)

Köszönöm

28 N

2023. júl. 28. 02:02
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

magàval a horkantgatással nem is lenne gond.

Engem csak az zavar, hogy:

lefekszem, hogy aludjak, de még csak épp, hogy lehunytam a szemem, elkezdtem egy kis álmodozást, meditálást, tehát totál ébren vagyok és 1 perc múlva azt hallgatom, ahogy szuszogva picit horkantok egyet. Nem is horkolok konkrétan, egyhuzamban. És ezt figyelem folyamatosan, idegesít, hogy: na mikor jön a következő ilyen hang. Erre figyelek egyfolytában, mikor horkantok megint egyet, mindezt teljesen ébren.

Elalvással nincs gond, ha már addig eljutottam, hogy nem figyelek erre, akkor elalszom és szokás szerint alszom, majd ébredek.

Nekem ez a fura, hogy full ébren van ez.

2023. júl. 28. 04:31
 12/18 A kérdező kommentje:

7-es:

14 éves korom óta csak háton alszom, hogy ne lógjon a cici oldalt fekvésben, illetve ne gyűrődjön a nyak bőre. Én így szeretek aludni, tudom, furcsa 😀

Nekem ez a kényelmes, bár oldalt fekve is kényelmes lenne, de zavarna a tudat, hogy nem tesz jót egyéb dolgoknak. Nem biztos, hogy emiatt, de gyönyörű a bőröm, cicim mai napig. Gondoltam megosztom, miért nem preferálnám az oldalfekvést. Pasiknak persze mindegy :-)

2023. júl. 28. 04:36
 13/18 A kérdező kommentje:

most már pár órája ugyanúgy fekve netezek a telómon és semmi.

Ha lehunynám a szemem, hogy meditáljak, tuti elkezdené megint kb 2 perc csukott szemezés után.

2023. júl. 28. 04:40
 14/18 A kérdező kommentje:
abban már biztos vagyok, hogy az ellazuláshoz van köze.
2023. júl. 28. 04:41
 15/18 anonim ***** válasza:
Félálomszerű állapotban védekezhetsz így, mert van egy nagyon nehezen érzékelhető zuttyanás érzés, egy kikapcs. Teljesen tudattalan reakció lehet, de a tested jobban tudja.
2023. júl. 28. 06:14
 16/18 A kérdező kommentje:
és mi ellen védekezem?
2023. júl. 28. 06:48
 17/18 anonim ***** válasza:
A hatás ellen. Ez ugyanolyan felriadás. Ezért horkantasz.
2023. júl. 28. 06:58
 18/18 A kérdező kommentje:
ja értem
2023. júl. 28. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!