Nyaki gerinc CT -n lehet látni Porckorong műtét utáni hegesedést ? A gége, gégecső/ nyelőcsövet is jól lehet rajta látni ?
Mi a pontos kérdés/iránydiagnózis a lágyrészek (nyelőcső stb) esetében?
Epidurális hegesedésre az MR alkalmasabb, a CT főleg a csigolyák vizsgálatára alkalmas, a gerincvelő, ideggyökök esetén csak hozzávetőleges eredményt ad.
Véletlenül írtam ehhez csak a betegségeket néztem :/
Felnőtt vagyok középkorú .
A legfontosabb az lenne hogy lehessen látni hogy a gégecső, gége részt lehesssen látni , re operációs gerincmutetem volt 6/7 közötti mozgó protézist kivették es fixet - cage kaptam helyette .
állandó gége fájdalom van , gombóc érzés , mintha valaki szorongatná a nyakam, kevés levegő , nehéz beszéd.
Gégész látta , szerinte műtét utáni hegesedes okozhatja .Idegsebész rtg-t irt azon a cage jo helyzetben . Kiírt a gége miatt CT -t .
TB alapon 2 hónap múlva fogadnak. De ha látni rajta mindent tutira akkor elmennék magánba .Ezért a kérdés . Köszönöm
Hát szerintem azt a vizsgálatot csináltasd és azzal a kérőlappal, amit a fül-orr-gégész kért.
A gerinced valószínűleg rendben van és alapból a fém miatt műtermékes is lehet a kép, bár erről radiológust meg lehet kérdezni.
5 és fél hónapja volt a műtét .
A vizsgálatot az idegsebész írta ki. Vékonyszeletes nyaki gerinc CT .
Van “sima” CT meg van vékonyszeletes CT is ?
Köszi
De az idegsebész gondolom nyaki gerinc CT-t kért, nem?
A fül-orr-gépész milyen hegesedésre gondolt?
Nekem elég furcsa ez a sztori, de jobb lenne ebbe bele sem menni, mert 2 szakorvos már vizsgàl élőben, a kommentelők mit mondjanak?
Ha meg akarod venni a vizsgálatot magánban, akkor vidd el a kérőlapot és bökj rá, hogy ezt szeretnéd.
Próbáltam az első kommentben leírni mindent .
A gerinc műtét miatti hegesedesre gondolt a gégész hogy attól Lehet esetleg hogy , mert megvizsgált fiberoszkóppal hangszalagom már mozog gyulladást meg nem talált .
Ezért mondta hogy a műtött gerinc résznél ha van hegesedes az nyomhatja .
Azért vizsgált két orvos ,mert a mutet után mindkét hangszalagom mozgásban elmaradt 2mm hangréssel.
Jártam logopedushoz , ahogy javult a hangom elküldött gegeszhez a hangszalag mozgása javult .
Gyulladás nincs .
A torok dagadás , gombóc érzés 4 hónappal a műtét után kezdődött , ezért vizsgálták először a gégét .
De mivel ott nincs betegségre utaló ok , ezért mondták hogy az idegsebésznek kell mondani a CT vizsgálatot , hogy a gerinc és a gége közötti részt megtudjak nézni .
Mert a gegesz szerint a gerinc hegesedese nem feltétlen azonnal történik hanem később , ami okot adhat a mostani panaszaimra .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!