Tenyleg ennyivel karosabb lett a napon lenni vagy csak marketing az egesz...?
A kerdes azert fogalmazodott meg bennem,mert van egy 20 honapos kislanyomm.
Becsben elunk. Az osztrak parom es minden mas osztrak a strandon nyaktol bokaig UV szuros furdoruhaban plusz kis kalapba oltozteti a gyerekeket. A mi kislanyunk is ugy maszkal itt. Neha ugy gondolom azert ez tulzas ... de a parom mindenkepp ragaszkodik hozza es ha utanna olvasok minden cikkben ezt irjak hogy fontos.
Viszont...ha Pesten nyaralunk, epp most voltunk es lementunk a Balatonra...minden kis kolyok puceran futkoraszik.
Nem ertem igazabol, hogy akkor itt most hol az igazsag?
Ezert gondoltam azt lehet kicsit marketing az egesz...es a nyugaton elo jobban kereso embereket kapjak igy el?
egy ilyen UVs furdoruha plusz kalapka ha jot vesz az ember lazan 50 euro aztan ebbol van 2-3 ..ez sok magyar csaladnal sok tudom.
Tenyleg ennyive veszelyesebb lett a nap 20 ev alatt?
Országonként eltér szinte mindenben az ajánlás.
Pl.: hozzátáplálásnál a magyar védőnők/gyerekorvosok nagy része még mindig a 30-40 évvel ezelőtti szakirodalmat tartja a "szentírásnak".
Ugyanígy napozás tekintetében is eltérhetnek az ajánlások.
Sajnos nem marketing. Vagyis az mitől lenne marketing, hogy 11-15-ig a gyerekeket ne engedd a napra?
A WHO szerint is a legrákkeltőbb tényezők között szerepel az UV-sugárzás. Nem most fog gondot okozni, hanem 15-20-30 év múlva.
A lába így is szabadon van. Vagy az UV ott nem támad?
Másrészről magyarországon is, szörfösök felöltöznek, hogy a nap ne szívja ki az erejét. Csak észrevetted már ezt magadon.
Balatonon max egy hetet vannak, ha valaki egész nyáron kint van, úgy beöltözik, mint a sivatagban.
a laban amolyan vizi cipo van egyebkent.
2 het alatt 2szer lepett darazsba...en nem engedem ezentul mezitlab szaladgalni a fuvon ott ahol szokokut, viz van (ahol csomo meh es darazs van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!