Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lányom 13 és heti rendszeressé...

Lányom 13 és heti rendszerességgel edz (7/4 nap) elvileg hasra combra és fenekre edz de csak a hasán látszik valami a többin nem?

Figyelt kérdés
8 hónapja edz a lányom és nem érti hogy a combján miért nem látszik hogy edz. Mondtam neki, hogy egyen többet és evett is. Most 37,8 kg-ról felment 40,4-re de semmi nem látszik. Valamit rosszul csinál? Vagy szimplán az ő korában még nem lehet nagy változást elérni?
2023. júl. 16. 01:02
 1/7 anonim ***** válasza:
54%

Hát kezdjük ott hogy nem mindegy mit eszik... mert ha többségében szénhidrátot, akkor hiába nő a súlya, az nem izomban fog feljönni.

Fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás.

Mennyi idő alatt ment fel 37ről 40re? Csak mert nagyon nem biztos hogy tényleg így van... lehet hogy a 2 mérés között csak ennivaló és víz volt benne több, amúgy semmit nem változott a súlya.

Nehéz így rájönni mit csinál/tok rosszul...

2023. júl. 16. 01:40
 2/7 anonim ***** válasza:

Csak én nem értem, hogy mit akartok?

Edzeni jár - gondolom csinosabb akar lenni. Erre te zabáltatod? Vagy mi? tényleg nem értem

2023. júl. 16. 03:07
 3/7 anonim ***** válasza:
És hány centi? 13 éves lánynak ez elég kevés, kivéve ha alacsony
2023. júl. 16. 03:15
 4/7 anonim ***** válasza:
Elég szomorú, hogy szülőként támogatod a későbbi evés és testképzavarban. Gratulálok
2023. júl. 16. 04:33
 5/7 anonim ***** válasza:

13 évesen nem heti 4x edzeni kell, hanem ÉLNI!

Elég gáz, hogy már most kezdődő evés- és testképzavara van, de ami igazán szomorú, hogy támogatod benne.

Egy kislányról beszélünk, ember. Inkább beszélni kéne vele, hogy hagyja ezt abba, mert ebből később komoly problémák lesznek.

2023. júl. 16. 10:51
 6/7 A kérdező kommentje:

Kössz a válaszokat! :)

Nem nagyon értem honnan jött ez a testképzavar meg késői evés dolog. 153cm magas vékony ésegyébként jó evő. Ha tényleg nem szabad neki edzeni akkor kérlek kifejtenétek bővebben, hogy miért nem?

2023. júl. 16. 14:18
 7/7 anonim ***** válasza:

Szabad edzeni. Heti 4 soknak tűnik viszont, lehet valamilyen probléma tünete. Ne tiltsd le az edzésről! Ez nem maga a probléma, maximum tünet. De ki kéne deríteni, jól érzi-e magát a bőrében, nem arról van -e szó, hogy irreális elképzelések fészkelték magukat a fejébe arról, hogy hogyan "kell" egy lánynak kinézni.

Tehát ha az edzést szereti, jól érzi magát ott, barátokkal van, akkor oké.

Ha azért megy, mert fél a hízástól, mert elfogadhatatlannak tartja a testét, tehát ha félelem és szorongás van mögötte, amit így hárít el, akkor pszichológust kéne keresni. Ne az edzéstől tiltsd el, ne korlátozd a mértékét, mert ez most az ún. megküzdési stratégiája, és nem kéne, hogy rosszabbat válasszon.

2023. júl. 17. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!