Fejfájásom miért nem múlik fájdalomcsillapítóra, viszont enyhül masszírozás hatására?
Már többféle fájdalomcsillapítót próbáltam. Nem sűrűn szoktam dobálni őket, azt kell tudni.
Viszont (szerintem stressztől) egy ideje fáj a tarkóm, meg a fülem mentén, amit érzek, hogy felsugárzódik halánték tájba.
Ritkán szoktam magamnak masszírozni testápolóval (sajnos kicsit hosszú a hajam ezért macerás) a nyakam a fejem meg a fülem mögött és olyan jól eső bizsergés érzést érzek, teljesen ellazul a nyakizmom. Csökken a fejfájásom is és érzem ahogy pezseg a vér.
De sajnos nem tart sokáig ez az érzés, egy fél óráig mondjuk kitart.
Lehet be van gyulladva az izom vagy stressztől fájhat krónikusan és ez kisugárzik?
Csak azt nem értem, hogy a fájdalomcsillapító miért nem működik rá?
A fejfájás és annak enyhülése masszírozással több okból is összefüggő lehet. Az alábbiakban felsorolok néhány lehetséges magyarázatot:
1. Izomfeszültség: A fejfájás néha az izmok feszültségének következménye lehet, például a nyak vagy a vállizmok túlzott feszültsége miatt. A masszírozás enyhítheti ezt a feszültséget és lazító hatást gyakorolhat az izmokra, ami csökkentheti a fejfájást.
2. Vérkeringés javítása: A masszírozás serkentheti a vérkeringést, ami lehetővé teszi, hogy több oxigén és tápanyag jutson a fej és a nyak területére. Ez segíthet csökkenteni a fejfájást, mivel a jobb vérkeringés elősegítheti az izmok ellazulását és a fájdalom csökkentését.
3. Stressz csökkentése: A stressz hozzájárulhat a fejfájáshoz, és a masszírozás relaxáló hatása segíthet csökkenteni a stresszt és a hozzá kapcsolódó feszültséget, amely enyhítheti a fejfájást.
Ami a fájdalomcsillapítók hatástalanságát illeti, fontos megjegyezni, hogy minden szervezet egyedi, és különböző módon reagálhat a gyógyszerekre. Lehet, hogy az általad próbált fájdalomcsillapítók nem hatnak hatékonyan a saját fejfájásodra. Emellett a fejfájás okai is változatosak lehetnek, és néha a fizikai beavatkozások, mint a masszírozás, hatásosabbak lehetnek, mint a gyógyszerek.
Ha a fejfájásod és a tarkó- és nyakfájdalom rendszeresen előfordul, érdemes lehet konzultálni egy orvossal vagy neurológussal. Ők alaposabb vizsgálatot végezhetnek, és segíthetnek meghatározni a pontos okokat és a megfelelő kezelési lehetőségeket a tüneteidre.
Köszi a választ!
Én magas vérnyomásra gyanakodtam, de méregettem és normális volt, a pulzus is.
Az viszont igaz, hogy irodai munka miatt görnyedt vagyok, mint egy kérdőjel.
De a masszirozás mindig jól esik, lehet sűrűbben beiktatom a napomba, csak utána meg kell mosni a hajamat.
Ha be van gyulladva az izom az is fájhat rendszeresen? Azt pl nem teszi helyre a masszirozás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!