Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Fejfájásom miért nem múlik...

Fejfájásom miért nem múlik fájdalomcsillapítóra, viszont enyhül masszírozás hatására?

Figyelt kérdés

Már többféle fájdalomcsillapítót próbáltam. Nem sűrűn szoktam dobálni őket, azt kell tudni.

Viszont (szerintem stressztől) egy ideje fáj a tarkóm, meg a fülem mentén, amit érzek, hogy felsugárzódik halánték tájba.

Ritkán szoktam magamnak masszírozni testápolóval (sajnos kicsit hosszú a hajam ezért macerás) a nyakam a fejem meg a fülem mögött és olyan jól eső bizsergés érzést érzek, teljesen ellazul a nyakizmom. Csökken a fejfájásom is és érzem ahogy pezseg a vér.

De sajnos nem tart sokáig ez az érzés, egy fél óráig mondjuk kitart.

Lehet be van gyulladva az izom vagy stressztől fájhat krónikusan és ez kisugárzik?

Csak azt nem értem, hogy a fájdalomcsillapító miért nem működik rá?

2023. júl. 6. 16:55
 1/2 anonim ***** válasza:
47%

A fejfájás és annak enyhülése masszírozással több okból is összefüggő lehet. Az alábbiakban felsorolok néhány lehetséges magyarázatot:

1. Izomfeszültség: A fejfájás néha az izmok feszültségének következménye lehet, például a nyak vagy a vállizmok túlzott feszültsége miatt. A masszírozás enyhítheti ezt a feszültséget és lazító hatást gyakorolhat az izmokra, ami csökkentheti a fejfájást.

2. Vérkeringés javítása: A masszírozás serkentheti a vérkeringést, ami lehetővé teszi, hogy több oxigén és tápanyag jutson a fej és a nyak területére. Ez segíthet csökkenteni a fejfájást, mivel a jobb vérkeringés elősegítheti az izmok ellazulását és a fájdalom csökkentését.

3. Stressz csökkentése: A stressz hozzájárulhat a fejfájáshoz, és a masszírozás relaxáló hatása segíthet csökkenteni a stresszt és a hozzá kapcsolódó feszültséget, amely enyhítheti a fejfájást.

Ami a fájdalomcsillapítók hatástalanságát illeti, fontos megjegyezni, hogy minden szervezet egyedi, és különböző módon reagálhat a gyógyszerekre. Lehet, hogy az általad próbált fájdalomcsillapítók nem hatnak hatékonyan a saját fejfájásodra. Emellett a fejfájás okai is változatosak lehetnek, és néha a fizikai beavatkozások, mint a masszírozás, hatásosabbak lehetnek, mint a gyógyszerek.

Ha a fejfájásod és a tarkó- és nyakfájdalom rendszeresen előfordul, érdemes lehet konzultálni egy orvossal vagy neurológussal. Ők alaposabb vizsgálatot végezhetnek, és segíthetnek meghatározni a pontos okokat és a megfelelő kezelési lehetőségeket a tüneteidre.

2023. júl. 6. 17:12
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Én magas vérnyomásra gyanakodtam, de méregettem és normális volt, a pulzus is.

Az viszont igaz, hogy irodai munka miatt görnyedt vagyok, mint egy kérdőjel.

De a masszirozás mindig jól esik, lehet sűrűbben beiktatom a napomba, csak utána meg kell mosni a hajamat.

Ha be van gyulladva az izom az is fájhat rendszeresen? Azt pl nem teszi helyre a masszirozás?

2023. júl. 6. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!