Létezik hogy az edzés rosszat tesz a gerincemnek?
Nincs sok időm mozogni (régen több volt), általában csak otthon szoktam reggel vagy este fekvőtámaszt, felülést, meg húzódzkodást csinálni. Egyszer olvastam a neten valami háterősítő gyakorlatot, hogy fekvőtámaszban könyökölve meg kell tartani magam, fél percig. Ez nem is volt nehéz, de ha utána felálltam, a derekam nem tudott normálisan, rögtön kiegyenesedni, mintha bekattant vagy begörcsölt volna. Azért semmi komoly nem volt, csak nem úgy álltam fel mint egy normális ember.
Aztán húzódzkodtam is és utána elkezdett fájni a hátam. Aznap este már alig bírtam kiegyenesedni, és vagy két napig fájt a hátam folyamatosan.
Kb egy hónapig nem edzettem és szinte teljesen rendbejöttem.
Most nemrég megint elkezdtem edzeni, a fekvőtámaszok után megint olyan furán egyenesedek ki, és mintha már megint nem lenne tökéletes a hátam, napközben sem. Pedig sose erőltetem meg magam, legalábbis én úgy érzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!