Éjszaka nem tudok aludni,mert annyira" fel vagyok pörögve",mintha nappal lenne. AZ ágyban csak forgolódom.Nem kávéztam soha,és most sem. Általában ez váltakozik,van hogy egy hétig nagyon jól alszom,utána megint jön a nem alvás. Mi váltja ki?
Figyelt kérdés
Biztos vagyok benne,hogy nem az okozza,hogy nem vagyok eléggé lefáradva mert stresszes,és pörgős munkahelyem van. Ráadásul,van amikor tudok aludni, de van amikor 1- másfél hét,maga a pokol. Befekszem az ágyba,és csak kínlódom.A százig való számolásnál sem alszom el,sőt inkább bepörgök tőle. Fogalmam sincs,hogy ez miért van. A párkapcsolati zökkenők ( sok veszekedés, bizonytalanság),okozhatja ezt?2023. júl. 3. 03:40
1/6 anonim válasza:
Nem nézel sok képernyőt? Illetve lefekvés előtt legalább fél órával már nem kéne telefonozni a kék fény miatt. A szervezetben normálisan termelődő melatonin kék fénytől nem termelődik annyi, mint normál esetben és ezért nem alszol el.
Vagy lehet éjszakai típus vagy. Nem véletlen vagyok én is még fenn. Vannak nappali és éjszakai emberek. De lehet a tied pszichés. Lelki nyugalom kell neked, ahhoz meg meg kell találnod a gondod forrását, elfogadni őket, nem negatív érzésként gondolni rájuk. Nem hibáztatni magad, ha nem te voltál az oka, ha meg igen akkor próbálj meg tanulni a hibákból és fejlődj.
3/6 anonim válasza:
A párkapcsolati stressz okozhat ilyet igen.
4/6 anonim válasza:
Nem derült ki a nemed a kérdésből,de ha nő vagy,akkor a PMS is okozhat ilyet. Velem ugyanez van,ahogy leírtad,ugyanilyen váltakozó az alvásom, és menstruáció előtti héten én is így fel vagyok pörögve,órákig nem jön álom a szememre,egyszer melegem van,egyszer fázok,stb. Máskor meg sokat és jól alszom.
5/6 AtinA64 válasza:
Én telihold előtt párnappal s teliholdkor nemtudok aludni. Pont ígyérzem magam ahogyan írtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!