Rozsdafarkú madár fészek a ház közvetlen környezetében okozhat olyan fertőzést, ami veszélyes lehet terhesseg ideje alatt?
Bocsánat, ha óriási ökörséget kérdezek, de néha kicsit aggaszt a dolog. Amúgy nagyon szeretjük őket. 3-4 éve rendszeresen (tavasztól nyár végéig 2x is akár) idefészkelnek. Már májusban is volt egy fészek. Nem is volt baj, csak sok a kirepülés előtt a madárkaka. Ettől is aggódtam, de nagyon elővigyázatosak voltunk. Most pedig ismét van egy fészek, és ma megláttam hogy egy nagyon pici, biztosan életképtelen fióka ki is esett belőle… sosem bántjuk őket, most sem fogjuk, de jelenleg annyira mégsem örülök nekik. A fiókával se tudom mit tegyünk, illetve a madár toll, kaki, tojáshély is aggaszt, nem okoz-e gondot vajon.
Nyilván nem fogdosom egyiket sem, csak eszembe jutott hogy vajon baj lehet-e a közvetlen közelükben akármitől is. Hordozhatnak-e olyan vírust, stb
Mikor én a közepső gyereket vártam, a szarkafészket szétzilálta a szél (még jó, hogy a fát nem csavarta ki). A kicsik még életképtelenek voltak, tokos tolluk volt, a szülők lemondtak róluk. Mindhármat felneveltem, nyers csirkehúst is kaptak, őket is fogdostam, volt ott annyi madárkaka, hogy csak na, mikor meg repülni tanultak még nem ment a célzott leszállás, szóval néha a képembe csapódtak a vállam/fejtetőm helyett... Jelentem sem az akkori sem a kesőbbi terhességemmel nem volt baj, pedig a 2 lábú gyerekeim még visszajárnak és kérdés nélkül szállnak a fejemre.
Természetesen egy beteg madarat ne kezdj el nyalogatni és ne is edd meg, de a megfelelő higiéniai előírasok betartása mellett nem lesz a madarfészektől és madárkaktól semmi bajod. A halott kismadarat magad is eltemetheted, de utána moss kezet, mert a földből is kerülhetnek ám csúnya dolgok az ember szervezetébe...
Köszi a sok kedves választ… volt amin jót mosolyogtam. De azért jó sok bunko is van itt ahogy látom.
Nem tudom ti higy vagytok vele de nem szeretnek azert beteg gyereket szülni, mert valami idegen bakteriummal talalkozom.
Egyik ismerősöm azert vesztette el a babajat, mert hepatitis e-t kapott valami kajatol. Annak is mennyi a valoszinüsege? Ugye hogy nem sok, megis megtörtenik. Bocs, hogy nem örülök a döglött madarnak, meg a madarkakának a közvetlen környezetemben. (Pl teraszon, ahol ennènk is esetleg vagy használnánk a nyàron). Gyerekem is van mar, es kepzeljetek, ennek ellenere nem vagyok csokos.
Madarmentőt hova hivjak este 10-kor? Majd biztos kijön🤦🏻♀️ jelzem, reggelre megdöglött.. másik, nem fogom leveretni a fészkeket, de ha kirepültek igen.
Szep peldat mutatsz a gyerekednek,ha levered a feszket komolyan.
En azert sirok minden evben,hogy egyetlen madar sem akar az udvarunkba sehova feszket epiteni.
Van ket gyerekem,meg kutyam meg ket macskam,es egyaltalan nem szresszeltem ennyire hulyesegeken mint te.
Jaj es kepzeld el,nemsokara baranyaink is lesznek,es igen,a kozelukbe fogom engedni a totyogo fiamat,ahogy a kertben is turta velem a foldet az ültetés kozepen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!