Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Rozsdafarkú madár fészek a...

Rozsdafarkú madár fészek a ház közvetlen környezetében okozhat olyan fertőzést, ami veszélyes lehet terhesseg ideje alatt?

Figyelt kérdés

Bocsánat, ha óriási ökörséget kérdezek, de néha kicsit aggaszt a dolog. Amúgy nagyon szeretjük őket. 3-4 éve rendszeresen (tavasztól nyár végéig 2x is akár) idefészkelnek. Már májusban is volt egy fészek. Nem is volt baj, csak sok a kirepülés előtt a madárkaka. Ettől is aggódtam, de nagyon elővigyázatosak voltunk. Most pedig ismét van egy fészek, és ma megláttam hogy egy nagyon pici, biztosan életképtelen fióka ki is esett belőle… sosem bántjuk őket, most sem fogjuk, de jelenleg annyira mégsem örülök nekik. A fiókával se tudom mit tegyünk, illetve a madár toll, kaki, tojáshély is aggaszt, nem okoz-e gondot vajon.

Nyilván nem fogdosom egyiket sem, csak eszembe jutott hogy vajon baj lehet-e a közvetlen közelükben akármitől is. Hordozhatnak-e olyan vírust, stb

2023. jún. 30. 23:58
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
87%

Nem fogsz elvetélni tőlük...

A fiókát ássátok el a kertben, vagy megvárjátok amíg lebomlik?

2023. júl. 1. 00:07
 2/21 anonim ***** válasza:
95%
Ne fogdosd, ennyi.
2023. júl. 1. 00:12
 3/21 A kérdező kommentje:

Nem a veteles az elsődleges, ami miatt kédeztem, hanem a virusok, betegségek miatt, amit állat emberről terjeszthet. (Lásd madárinfluenza, papagájkór, stb.)

Mint a macska által a toxoplazmózis-én pl még azon sem estem át soha. De persze nem ez a lényeg. A fiókát ma este 22-kor láttam meg. Úgyhogy egyedül nem gondoltam nekilátni elásni, pláne nem élve, mert még mozgott. Férjem majd holnap jön haza, gondoltam az ő gondjaira bízom az ügyet. Addig várok.

2# ez a kérdés miért lenne kamu?😂 kigondolni is felesleges lenne kamubol, nemhogy feltenni, de gondolj amit akarsz.

Elsőnek köszi.

2023. júl. 1. 00:16
 4/21 anonim ***** válasza:
96%
Ennyire senkit nem borítanak meg a hormonok 😅 ilyen kérdéshez tényleg az kell lenni, hogy az ember ne legyen 100as… 🙈
2023. júl. 1. 00:27
 5/21 anonim ***** válasza:
91%

Kedves Kérdező!

Szépen kérünk, hogy zárkózz be egy lefertőtlenített, ablaktalan lyukba, és a következő 500 évben ki se gyere onnan.

Köszönettel: a többi ember

2023. júl. 1. 00:52
 6/21 anonim ***** válasza:
91%
Toxoplazmozist előbb fogsz elkapni egy mosatlan gyümölcstől, zöldségtől, mint egy macskától. Kivéve ha pont akkor nyalogatod a cica fenekét amikor élete azon rövid és egyetlen szakaszában van, amikor fertőz.
2023. júl. 1. 02:34
 7/21 anonim ***** válasza:
83%
Igen... a legnagyobb veszély most a kecskesajt, a halkonzerv és a zöldség és gyümi jelenti.
2023. júl. 1. 02:56
 8/21 anonim ***** válasza:
87%
Jaj 🤦‍♀️
2023. júl. 1. 05:26
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Tojáshéj. Nem elipszilonos.

A többit megvalaszolták. Nem kell ennyire cidrizni mindenen. Semmi bajod nem lesz.

2023. júl. 1. 06:26
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Úristen...

Ne zavarjon hogy napi 10 kóbor macska veri a f4szát a te steril kertedben. Az teljesen jó.

A kismadár fészektől össze kell f0sni magad. Ilyen hülye ember minek szül, gondolom csokos vagy.

2023. júl. 1. 06:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!