Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Meddig hat a rivotril? Normáli...

Meddig hat a rivotril? Normális, hogy erőtlenséget, kábaságot okoz, de ugyanúgy szorongok mellette?

Figyelt kérdés

Este vettem be, 15 perc alatt bealudtam. (11-kor). De még mindig olyan kába, erőtlen vagyok. Viszont a szorongásom ugyanúgy jelen van.

Orvos írta fel 1mg (2-es fele)

2023. jún. 7. 13:12
 1/7 anonim ***** válasza:
Hú, így kezdetnek ekkora mennyiséget adott? Nem csoda, hogy kába vagy.
2023. jún. 7. 13:17
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha este bevettél egy rivotrilt annak már semmi hatása nincs másnap délután 1-kor. Szorongasod is azért van, mert most olyan mintha nem szednel rá semmit. Rivotrilt napi 2, vagy 3-szor kell szedni.
2023. jún. 7. 13:18
 3/7 anonim ***** válasza:

36 óra amíg kitisztul belőled.

Vele járhat, hogy kábaságot érzel, mivel tompít - csökkenti a szorongást.

Viszont lehet, hogy azt érzed, hogy épp megy ki belőled, nem feltétlen hatásként kell tekinteni rá.

OGYÉI hivatalos tájékoztatója szerint:

Egyetlen orális adag 30 60 percen belül hat és hatása gyermekeknél 6 8 óráig, felnőtteknél 8 12 óráig marad meg.

Amíg pedig teljesen kitisztul a szervezetedből az 30-40 óra - testsúlytól függően.

2023. jún. 7. 13:27
 4/7 anonim ***** válasza:
A felezési ideje miatt lehet még a véráramban, de tény, hogy napi 2-3 alkalommal kell kisebb adag ahhoz, hogy a szorongás elmúljon. De ne szedd 3-4 hétnél tovább.
2023. jún. 7. 13:27
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha 15 perc alatt bealudtál, akkor valószínű nálad már placeboként is működik.

Ami tök jó és egyben rossz. Mert azt jelenti, hogy a szervezeted annyira figyel befelé, hogy már kis dolgoktól is pánikba tudsz esni, viszont, ha úgy érzed, hogy kapsz segítséget meg is tudsz nyugodni. Általában ez a szint már pszichoszomatikus tünetekkel is szokott járni. Sejtésem szerint generalizált szorongásod lehet.

2023. jún. 7. 13:31
 6/7 A kérdező kommentje:
Napi 2x írta fel (reggel, este), de annyira zombi voltam, hogy a reggelit nem mertem volna bevenni, mert kifekszek a padlón.
2023. jún. 7. 15:32
 7/7 anonim ***** válasza:
Sok évig szedtem, úgyhogy ismerem. Van belőle 2 mg-os és fél mg-os tabletta. Nem tudom miért nem feleset írt fel, én abból szedtem 3-szor felet. És a 0,25 mg-nak is van hatása. 1 mg túl sok. Bár gondolom kilogrammtol is függ. Én 60 kg vagyok. Este másképp hat egy nyugtató, mint reggel, mert este amúgy is alvásra állsz át, ilyenkor altat egy nyugtató, de reggel normális esetben nem. Viszont a mennyiséget, amit felírt, én lórúgásnyinak gondolom. Próbálj negyedet szedni reggel és negyedet este. Ha csak este veszed be a szorongason nem tud segíteni, mert reggelre kiürül. Hatását tekintve a benzodiazepinek közül a legjobb a rivotril. Leszokni nehéz róla, de nem lehetetlen, én is abba tudtam hagyni. Mondjuk a leszokás miatt is érdemesebb kisebb adagot szedni, mert hozzá lehet szokni. És van aki emiatt szed napi háromszor 2 grammot, mert már annyit sem érez meg. Vegyél vissza a mennyiségből!
2023. jún. 7. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!