Ha rivotrilt szedek hosszabb idő óta, okozhat-e gondot a felszínes altatás alatt / után?
Pár hét óta orvosi rendelvényre rivotrilt kell szednem ismét, mivel kiújult a depresszióm. (Reggel 0,5mg, este 1mg)
Hétfőn viszont egynapos kézsebészeti műtétem lesz, felszínes altatásban. A kézsebesz orvosnak a rivotrilról szóltam, ő azt mondta, hogy még a műtét reggelén is vegyem be a reggeli, 0,5mg adagot.
Viszont az aneszteziológussal nem beszéltem, ővele (az eddigi tapasztalataim alapján) a műtőben fogok először találkozni.
Amitől tartok, a következő: Amikor néhány éve 2x is felszínes altatásos műtétem volt, utána még másnap is feltűnően nagyon jókedvem volt, pedig akkor nem kellett rivotrilt szednem.
Most, rivotril + felszínes altatás miatt nem léphet fel nagyobb probléma, mint az eufórikus jókedv? ( tudom, h a kézsebesz mondta, h egyem tovább a rivotrilt, de ő mégse aneszteziológus szakorvos...)
Nem kell aggódni, akik nagyon kattogosak azoknak a klinikán adnak frontint, rivot.
Azt kell tudni, ha valakinek túl magad a pulzusa, vérnyomása, akkor az aneszteziológus nem fogja altatni. Ezért kell a szorongásoldo, mert nem csak te izgulsz ilyet helyzetben.
Egyszóval nem fog semmi gondot okozni, de ha nagyon aggódsz reggeli vizitkor meg 1x jelzed, hogy szedsz ilyen gyógyszert és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!