Ez alkoholizmus? Később rosszabbodhat?
Ha valaki minden hétvégén leissza magát, de hétköznap nem iszik az már az?
Minden hétvégén buli és mondjuk 8-10 sör, plusz feles. Ferjemről van szó, nemtudom ilyenkor milyen állapotban van, illetve egyszer találkoztam vele ejjel amikor jött haza. tantorgott és nem emlékezett másnap hogy találkoztunk.
Nem tudom minden alkalom ilyen e.
Ez megy nála szerintem 20 éve biztos, most 45 éves.
Lehet hogy 20 múlva pl. Napi szinten részeg lesz majd?
Nem
Ez nem alkoholizmus, ez szimplán a mértéktartásra való képtelenség.
Az alkoholizmus nem a megivott mennyiségtől függ. Ha 1 sört iszol meg, de neked azt minden nap meg kell innod hogy el tudj aludni, hogy el tudj lazulni, ha anélkül az 1 sör nélkül ideges vagy és állandóan az jár a fejedben, akkor alkoholista vagy.
Ha a hétköznap 1 kortyot nem iszik valaki, eszébe se jut és egyébként menedzseli az életét, akkor nem alkoholista, pusztán nem tud mértéket tartani és ha alkoholhoz jut, akkor nincs megállás.
Az!
El fog hatalmasodni rajta. Most még a mindennapi munka visszatartja.
Ez alkoholistához mentél hozzá.
Milyen párkapcsolat az, ahol az egyik a hétvégét nem a párjával, családjával tölti, hanem rendszerint a kocsmában. Ott pedig úgy lealjasodik, hogy a feleségét sem ismeri meg?!
Nem értem, hogy mentél hozzá, ha erről nem tudtál.
Ennek a férfinak ez volt a kialakult életformája.
Az alkoholistát a legbombázóbb, legodaadóbb nő, a legnagyobb szerelmével sem fogja megváltoztatni.
Tönkre fog tenni.
1#-es szépen leírta: nem tud mértéket tartani.
Úgy van! AZ MÁR ALKOHOLISTA.
Egyelőre hétvégén nem tud mértéket tartani. Majd hétköznap is legurul 1-2-3 lazító gyógysör. Aztán az első problmánál megvan az ürügy, és még több.
A kényszer adott= alig várja a hétvégét. Nem azért, hogy veled töltse: kirándulás, programok a feleséggel. Nem.
Azt várja, hogy bulizzon, persze asszony nékkül, és disznóra igya magát. És ebből nem enged.
Menekülj, amíg ép bőrrel, ép idegzettel, él lélekkel megúszod.
1-es vagyok
Azt ne felejtsétek el, hogy a kérdező azt írta hogy már 20 éve ez megy. Tehát ez nem lesz rosszabb. Szimplán képtelen mértéket tartani ha italhoz nyúl.
Ha 25-45 közt nem kezdett el napi szinten inni, akkor már van esély rá, hogy nem is fog. Főleg, hogyha most is megtehetné.
Hogy tud-e mértéket tartani (ti. hogy akar-e egyáltalán), azt nem derült ki, teljesen szándékosan is lehet ám ennyit inni.
Az „alkoholizmus” az abúzus és a függőség gyűjtőneve, az előbbi fennál, az utóbbit ilyen szinten nehéz tetten érni. (Pl. mi azt nem tudjuk, hogy pontosan miért másokkal akarja tölteni a péntek/szombat estéket, ez ugye nem csak az alkoholfüggők kiváltsága...) A pszichés függőséget saját magán is csak akkor érzékeli az ember, amikor egy időre megvonja magától a szokásost. Ha ez nem történik meg, akkor csak ellentmondásokból tudsz rá következtetni, azaz ha őt is zavaró negatív következmények ellenére iszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!