Hány százalék az egészséges szívműködés?
Szerinted egy százalékos skálát hogy fognak beállítani a szakemberek úgy hogy például a 63% lesz az egészséges a 100% pedig csak úgy lóg a levegöben és teljesen rossz érték te észkombány?
Nyilván 100% a teljesen egészséges a 43% pedig azt jelenti hogy az egészséges szívműködésnek a 43%-át produkálja a szíved...
Minek a 43%-a? Van pl a pulzusmaximum ami egy kor, nem, súly stb alapján számolható érték. (Vagy meg is lehet közvetlenül mérni, ez egy szívelégtelenséges embernél valószínőleg nem lenne jó ötlet.) Ha ennek a 43%-án élsz normál helyzetben, akkor érdemes lehet egy pulzusmérős óra, az tájékozódási alapot adhat neked is és a szívgyógyászodnak is.
Ha nem a pulzusmaximumra gondoltál hanem az egy perc alatt megmozgatott vérre, akkor valóban az előző hozzászóónak van igaza - 100%-nak a normál (szív)működést hajlamosak nevezni.
Az EF-re gondolsz szerintem, hogy a bal kamra a benne levő vér mekkora részét képes egyszerre kilökni. Lehet, hogy pontatlanul írom, de szerintem értem a fogalmat.
Tudtommal kb 55-75 között jó, nekem pl legutóbb 68 volt.
Szóval nem tudom. :(
Az orvos mit mondott?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!