Sziasztok, a nagymamám 84 éves. Nem rég kórházba került, nagyon rossz állapotban volt, alig tudott beszélni, sokat aludt. Úgy látom kezdett javulni az állapota, már hangosabban beszél, nosolygott is ma, viszont az ágyból nem tud fel kelni és pelenkázzák. Amikor be mentem ma, olyan fura volt. Tudom, furán hangzik, de nagyon furcsa volt, hogy ilyen mosolygós volt. Félre beszélt, mert fel akart kellni, azt mondta vissza akar menni az otthonba, ahonnan jött(nem volt sosem otthonban), Beát keresett, de nem tudom milyen Beát, mondta a szobatársának, hogy az az ő saját ágya amin fekszik. A papucsa ott volt az ágy alatt, de azt mondta van egy ajtó ami be van csukva és ott van mögötte az ajtó.
Miért beszélt így félre? Sose volt ilyen, se demens
És ott van mögötte a papucs. Bocsánat, félre írtam.
2023. máj. 21. 22:17
2/14 anonim válasza:
Talán magas lehet a cukra is .
2023. máj. 21. 22:20
3/14 anonim válasza:
Nem ritka jelenség. Az idős emberek sokszor lesznek zavartak ha kórházba kerülnek. Nem akarlak elkeseríteni, de nagyon sok javulásra itt már ne számíts.😔
2023. máj. 21. 22:25
4/14 A kérdező kommentje:
De azt mondták a nővérek hogy megfog gyógyulni, hiszek én is benne, annyira szeretem, vele nőttem fel, nem akarom elveszíteni 😭😭
2023. máj. 21. 22:28
5/14 anonim válasza:
Az idegen környezet, a félelem, a fájdalom sokszor megzizzenti az időseket. Gyógyszert is kaphat, amit egy idős szervezet már rosszul tolerál. Igen, valószínűleg lejtmenetbe került. 😔
2023. máj. 21. 22:31
6/14 anonim válasza:
Sajnos több oka is lehet, valószínűleg nálatok még nem heverte ki teljesen a betegséget, le van gyengülve. Mamám szintén hasonló állapotban volt amikor kórházba került(előtte is egy komolyabb influenzánál, sok dolog kiesett neki). A hazaérkezése után pár nappal kezdte el összerkani a dolgokat, akkora tisztult ki a feje
2023. máj. 21. 22:34
7/14 anonim válasza:
Az én nagymamám 87 éves volt amikor elkezdett félrebeszélni. Ő Katit keresett állandóan, meg kérte hogy vigyük haza. Pedig itthon volt. A karácsonyi vacsorát szerinte egy istállóban fogyasztottuk el. Ami a legszebb volt, hogy karácsony után pár héttel egészen “rendbejött”, és vidáman, a nevetéstől sírva mesélte hogy ő milyen hülyeségeket álmodott. Ő azt hitte hogy álom volt az istállós karácsonyi vacsora, Kati keresése, meg az összes többi dolog amit félrebeszélt. Mit meg nem adnék ha még vele lehetnék egy órát.
2023. máj. 21. 22:35
8/14 anonim válasza:
Azért adták haza,mert már nem láttak esélyt a további javulására .
2023. máj. 21. 22:42
9/14 A kérdező kommentje:
Kedves 8-as, valamit félre értettél. Nincs itthon, kórházban van.
Köszönöm szépen a válaszokat!
2023. máj. 21. 22:48
10/14 anonim válasza:
Idos emberek leggyakrabban dehidrataltsagtol, hugyuti fertozestol beszelnek felre. Gyakran ez a tunet, ami utan labort csinalnak. Mivel hajlamosak keveset inni, es fertozesre is. De ez korhazba keruleskor elott szokott jelentkezni, nem mikor mar kezelik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!