Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Az agykárosodás bármi módon...

Az agykárosodás bármi módon kimutatható? egyáltalán gyógyítható?

Figyelt kérdés

Az van hogy 15 éve drog függő vagyok, járok pszichológus-hoz is, antidepresszánst is szedek.

Viszont az a probléma hogy én szinte 100%-ra tudom hogy valami nagy gond van. 5 éve nagyon rosszul lettem egy speedtől...kórházba kerültem mindegy ki engedtek. 2 évre abba hagytam majd újra kezdtem.

Azt vettem észre hogy reggelente felkeléskor valami zajlik az agyam központi részében, és biztos hogy nem valami jó dolog, előfordul olyan hogy szimplán csak fáj és mintha ilyen kisebb elektromos kisülések lennének benne...akkor van olyan hogy ez mellett arra kelek hogy bevan görcsölve mondjuk a 2 kisujjam.

És ma volt először olyan hogy arra keltem fel hogy ezek mellett remegtem is.

(pedig 1 hete semmit nem használtam) tehát már tisztán is ezek vannak.

Biztosra veszem hogy valami k.va nagy gond van. De nem tudom hova menjek...az orvosommal bármit megtudok beszélni (azt is tudja hogy még mindig csinálom) de hova kéne mennem? CT-re?

Nem mintha bármit segítene mert szerintem lehet gyógyíthatatlan a dolog...de azért jó lenne tudni hogy mivan. Utoljára 1 éve voltam mri vizsgálaton...ott nem találtak semmit.

Ezért teszem fel a kérdést hogy bárki tudna e ebben tanácsot adni?

30f.

2023. máj. 18. 15:39
 1/6 anonim ***** válasza:

Egyrészt felthehetöen valamennyire hipochonder vagy.

Másrészt drogokat meg antidepresszánst együtt szedni igencsak problémás kombináció.

Az antidepreszánsok között van több, aminek a mellékhatásai jól fedik a tüneteidet.

Egy neorólgus ki tudná vizsgálni, van-e valami szervi problémád, de a leírtak alapján inkább nincs, csak beképzelsz sok mindent. HA meg már vizsgáltak, akkor végképp semmi okokd feltételezni, hogy agykárosodásod van

2023. máj. 18. 15:48
 2/6 A kérdező kommentje:
Azt hogy képzelem be hogy arra kelek fel hogy remegek? 🤔 mindegy azért köszi a választ.
2023. máj. 18. 15:54
 3/6 anonim ***** válasza:
NEM, AZT képzeled be magadnak, hogy BETEG VAGY, és EMIATT remegsz.
2023. máj. 18. 16:07
 4/6 A kérdező kommentje:
Hát neked legyen igazad.
2023. máj. 18. 16:38
 5/6 anonim ***** válasza:

Az első 2 válasz az nulla, figyelmen kívül lehet hagyni nyugodtan.

Igen, okozhatnak agykárosodást a drogok, bár a komolyabb károknak komolyabbak a tüneteik is. A te tüneteid lehetnek elvonási tünetek is, vagy kisebb zavarok. Ezek nem valódi agykárosodások, inkább "csak" elhangolódás a központi idegrendszerben, biokémiai jellegű. Nekem ilyen volt/van benzodiazepin elhagyás után. Post elvonási tüneteknek nevezik, egyfajta utóhatás, idegrendszer kicsit legyengült.

Ezeket nem lehet kimutatni vizsgálatokkal, esetleg jó neurológus meg tudja állapítani a sérülés mértékét és típusát.

Egészséges életmód mellett, fiatalon, ezek jó eséllyel el tudnak múlni, azaz regenerálódik az agy. Természetesen teljesen tiszta, egészséges életmód mellett, és még az alkoholt is kerülni kell.

A leszokás-visszaszokás-megint leszokás nagyban súlyosbítja a helyzetet, ezt nevezik gyújtósnak. Lényegében érzékenyítve van az idegrendszer, így egyre súlyosabb, végül maradandó tünetek is lehetnek.

2023. máj. 18. 17:24
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) ez egy jó válasz…én is ettől félek hogy amúgy ki sem lehet mutatni..és kb én oda a végére sorolnám magam amit írtál..de remélem nincs igazam, és szimplán nem értek hozzá, elmegyek orvoshoz.
2023. máj. 18. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!