Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lezezik olyan vizsgálat...

Lezezik olyan vizsgálat amivel az általános egészségi állapotomat nagymértékben fel tudják mérni?

Figyelt kérdés
2023. máj. 11. 07:42
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Az hogy nem írom le hány éves vagyok nem jelenti azt hogy valótlanságot kell kitalálni
2023. máj. 12. 21:25
 12/30 A kérdező kommentje:

" Miért szeretnél neten választ kapni valamire "

Mert nem teljesen reménytelen hogy a neten a feltett kérdésre válaszolnak kavarás helyett.

2023. máj. 12. 21:27
 13/30 A kérdező kommentje:

" De gondolom, ha ez is annyira fájna, felkerestél volna egy ortopéd kollégát... "

Nem csak ortopéd eredetű fájdalmak vannak.

2023. máj. 12. 23:54
 14/30 A kérdező kommentje:

" Miért szeretnél mindenáron betegséget találni arra, ami lehet, hogy nem az? "

Nem mindenáron akarom megtalálni hanem csak azt akarom hogy vizsgalat kimutassa hogy van e vagy nincs. Súlyos fogalom zavarban szenvedsz. Az orvostudományban nincs helye annak a fogalomnak se hogy "lehet". Vizsgálatnak van helye.

Valószínűségszámításnak sincs helye. (Mondjuk itt még csak számítás se történt csak hasraütés)

"Ha annyira rosszak, ott miért nem tesznek többet?". Többet kéne híreket olvasnod állandó téma a magyar egészségügy katasztrofális állapota. Onnantól megtudnád a választ erre a kérdésedre.

2023. máj. 13. 00:00
 15/30 A kérdező kommentje:
Összefoglalva én a vizsgálat alapú gyógyászatban hiszek nem pedig abban hogy a gyakorikérdések.hu -n egy orvosilag képzetlen ember a hasára üt és mond valamit.
2023. máj. 13. 00:02
 16/30 anonim ***** válasza:

Tüdőrőszűrés 40 év felett évente egyszer ingyenes, mehetsz bármikor.

Ha nő vagy 45 év felett 2 évente a mammográfia is, erre küldenek meghívót.

Vastagbélrákszűrésre 50 felett küldenek értesítőt.

Ha nem kaptál akkor beszélj a háziorvosoddal, meg amúgyis hogy mit kell előtte csinálni

Ha bizonyos ételek után vannak gyomorpanaszaid, pl ha nagyon puffadsz, sokszor híg a székleted, akkor lehetséges hogy étel intoleranciád van.

Ízületi fájdalommal nem írtad higy vtál-e reumatógusnál, de autoimmun betegség is okozhatja, ezt vérvétel segít kimuttni.

2023. máj. 15. 15:14
 17/30 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Még hasi ultrahangra is el tudsz menni magába ha a háziorvos nem utal be, szó nélkül megcsinálják. Én is megyek néha mert van egy bizonyos panaszom. Ez most kb 20 ezer.
2023. máj. 15. 15:38
 18/30 A kérdező kommentje:
Hasi ultrahang egyenlő azzal hogy vesekövet kerestek vagy akkor csak célzottan ott nézik és attól még lehet máshol bármim?
2023. máj. 15. 17:08
 19/30 A kérdező kommentje:
A vastagbél rákszűrés amúgy mit jelent?
2023. máj. 15. 17:08
 20/30 anonim ***** válasza:

Nem értem. Most kijelented vagy kérdezed? Nézték hogy nincs e veseköved és mást nem?

Én mikor fizetősre mentem mindent megnéztek, nem csak egy dolgot. Csak az ingyenesen volt olyan hogy végeztek 1 perc alatt mert állt a sor kinnt. Ezért írtam higy menj magánhoz ha tudsz. Mindent néznek ami a hasadnál van. Megnézik az epéd, a veséd stb..

A vastagbélrák szűrés lényegében tükrözést jelent. Hátulról feldugnak egy kütyüt és belenéznek a beleidbe. Látni fogják azt amit az ultrahangon nem.

A teherbírásod pedig a korral csökken. Ezért kellene edzeni hogy jobban bírj. Nem írtad azt sem hogy cigizel vagy sem, azt sem hogy van e rajtad súlyfelesleg, ha van akkor mennyi.

Nem létezik olyan vérvétel amire te gondolsz. Nincs olyan hogy vesznek vért es 2 hét múlva megkapod hogy milyen rákod van. Olyan létezik csak, higyha gyanítják hogy van egy bizonyos rákfajtád akkor célzottan azt nézik. Ezek nem olcsó tesztek, sokszor mintavetel is kell. Tehát gyakorlatilag nincs olyan hogy bemész és 2 hét múlva megmondják hogy fixen nem vagy rákos. Nincs ilyen.

2023. máj. 15. 21:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!