Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Heamatológia? Mit csinálnak...

Heamatológia? Mit csinálnak ott? Lehet e a vizsgálat előtt enni?

Figyelt kérdés
12 hetes terhes vagyok. A vérvételi leletem alapján trombózis gyanus vagyok és a körzeti orvos beutalót adott a heamatológiára. Mire számíthatok? Mikor lesz kész az eredmény? Lehet e enni előtte? Előre is köszönöm a válaszokat.

2023. ápr. 28. 13:41
 1/4 anonim ***** válasza:
Minden tervezett laborvizsgálatra éhgyomorra célszerű menni. A rutin laborvizsgálatok (vérkép) hamar készen vannak, akár még aznap, a Leiden-mutáció vizsgálata, APC-rezisztencia vizsgálat, esetleges egyéb hematológiai vizsgálat lehet valamennyivel több idő, de nem vészes, leletezés után az EESZT-ben azonnal elérhető az eredmény.
2023. ápr. 28. 22:52
 2/4 anonim ***** válasza:
Egyes vagyok, lemaradt a kérdésem, miből gondolja a háziorvos, az eddigi vizsgálat mely elemei alapján, hogy hajlamos vagy rá? Ennek ismeretében lehetne következtetni, hogy milyen vizsgálatokat kértek még, és hogy ez mennyi idő.
2023. ápr. 28. 22:54
 3/4 A kérdező kommentje:
Apc resistentia pozitív lettem. És ez miatt adott beutalót.
2023. ápr. 29. 04:38
 4/4 Ypszilon1980 ***** válasza:
Hát ez sokrétűbb, lehet kér a hematológus genetikai vizsgálatot is, Nálunk Leiden mutáció van, ha az nem volt még, nálunk kérte, de megvolt. Semmit nem csinál csak a leleteket nézi meg és javaslatot kell tennie, hogy kell-e vérhígító,meg ír erről a háziorvosnak egy papírt, hogy dobozdíjjal vehesd meg. Hogy a kért leletek mennyi idő, a vérvétel, stb., hát manapság sok.
2023. júl. 20. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!