Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Gyakori fejfájás, diszkomfort...

Gyakori fejfájás, diszkomfort érzés?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Picivel több mint fél éve van szenvedem tenziós fejfájással. Ez idő alatt 4x voltam doktornál vele neurológusnál és pszichiáternél. Neurológus tüzetesen kivizsgált, beszéltünk a panaszaimról és tüneteimről amire ő azt mondta, hogy nem mondja azt hogy szervi problémám van ez bizony generált szorongás javasolja hogy menjek egy MRI + MRA vizsgálatra de csak azért hogy megnyugodjak és ne szorongjak legalább azon, hogy komoly szervi problémám van és látogassak meg egy doktort a mentális egészségemmel. Voltam pszichiáternél aki 50 éve praktizál és szintén neurológus aki megerősített ebben a dologban, hogy nincs semmi szervi problémám ez a sok stressz és szorongás miatt kialakult tenziós fejfájás NE menjek mri-re inkább költsem azt a pénzt másra el akart kezdeni egy SSRI kezelést nálam, de utána olvasva a gyógyszernek nem mertem elkezdeni szedni hiszen elég komoly akár maradandó mellékhatásai vannak így próbálkozom máshogy leküzdeni a mentális problémáim amit úgy veszek észre, egész jól sikerült a fejfájásom is egész jól elmúlt viszont azt tapasztalom, hogy napi szinten továbbra is velem van egy változó lokalizációjú de inkább fél oldalon egy pontban jelentkező fejfájás vagy ha az nem is egy fajta diszkomfort érzésem mindig van. Nyilván emiatt ismételten elkezdtem szorongni, hogy mi van ha mégis baj van, Ne adj isten egy agydaganat és próbálom magam nyugtatni, hogy de hát az orvosok nem találtak semmit nem lehet nagy baj + a fejfájásom kezdete előtt kb 3 hónappal voltam szemészeten foglalkozás egészségügyi vizsgálat keretein belül munkahely váltás miatt ahol a doktornő szinten lelkiismeretesen tüzetesen megvizsgált és mindent rendben talált így ez is nyugtat picit hogy ha valami nőne ott bent azért már ő is észre vette volna és jelezte volna hogy valamit nem lát rendben menjek el sürgősen kivizsgáltatni magam. Jelenleg felső légúti megbetegedésem van és ha meggyógyultam akkor elmegyek MRI + MRA natív vizsgálatra, de addig is szeretnék érdeklődni, hogy nektek van-e ismerősötök aki hasonló bajjal szenved és mi volt a megoldás? Esetleges tippek?

Hozzátenném a fenti dolgokhoz, hogy elég mozgásszegény életmódot élek HO miatt és nem is nézek túl sokat "távolra" és naponta 10+ órán keresztül monitor előtt ülök. Sokszor tapasztalok hányingert, kicsi szédülést a fejfájáson kívül de ezeket is a lelki dolgoknak tudom be.

Kérlek ha nem tudsz értelmes választ írni és csak feleslegesen belém vernéd a stresszt akkor inkább menj tovább.. :) Köszönöm!

2023. máj. 8. 22:58
 1/6 A kérdező kommentje:
Ui: tervben egy eletmod váltás és több mozgás mert nyilván nem állapot amit csinálok.
2023. máj. 8. 23:04
 2/6 anonim ***** válasza:
36%

Elolvastam ezt a hosszú ideböfögést szívsebész főorvos létemre és a lényeget összegezve: minden szarra kivizsgáltattad magadat de semmi nem mutatott konkrét betegséget.

Szerintem egyszerűen jódolgodban nem tudod mit csinálj, nem érnek valódi impulzusok csak tespedsz a monitor előtt home officeban napi 10 órát és dögunalom az életed onnan a diszkomfortérzet. Csak ezt nem akarnak megsérteni a szakemberek és explicit megmondani mi a bajod.

Találj valami értelmet az életednek és elmúlik a "diszkomfortérzet" és gyakori fejfájás.

Örülök hogy tudtam segíteni, Dr. Rábai

2023. máj. 8. 23:12
 3/6 A kérdező kommentje:
Ez a komment többért ért, mint bármilyen vizsgálat amire elmehetek és nyilván tele igazsággal. Koszonettel!!
2023. máj. 8. 23:15
 4/6 anonim ***** válasza:

Napi 10 órát ülsz a gép előtt és fáj a fejed? Na nem mondod? 😂😂 ez egy olyan kivizsgált, meghatározott tény, mint hogy folyadék nélkül kiszáradunk. Ha valaki sokat telefonozik, hosszabb ideig ül a TV, számítógép előtt, igen, fájni fog a feje. Mit vársz szegény szervezettől?

És örülj annak, hogy még az emésztésed működik, nincs súlyos aranyered stb.

Kivizsgálnak és nem találnak semmit? Akkor mi a kérdés?

2023. máj. 9. 05:09
 5/6 anonim ***** válasza:

Rossz testtartás. (TIPP csak részemről)

Nekem volt ugyanilyen bajom, a nyaki idegnél nyomódás volt.

Masszázs vagy egy jó csontkovács (tényleg jót kell keresni, akadnak az országban jók).

Nekem egy csontkovács tette helyre a fél évig tartó szédüléses érzetemet, mindig hálával fogok neki tartozni.

2023. máj. 9. 12:22
 6/6 A kérdező kommentje:

Gondoltam már erre is, sőt valszeg ez is benne van.

2023. máj. 9. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!