Irányított pont-pont rádiók mennyire lehetnek károsak?
Árbócon kellett szerelnem. kb 2x10-15 percet voltam fent.
Mindenféle fajta rádió volt (5-13 ghz) alattam, mellettem, felettem (pont-pont). Mögötte voltam az összesnek, de persze a párjuk az mind irányomba nézett. különböző távokból (300m-Xm) Érdekelne, ez alatt az idő alatt okozhat e problémát.
Segítő válaszokat előre is köszönöm.
A mikrohullamu sutok 3-30 GHz-n mennek nagyjabol.
Ha jol gondolom, akkor 5 GHz meg annyira nem veszes igy alkalmankent, talan meg 13 sem ritkan.
De egyebkent ha gondot is okoznak akkor valami lenne rajtad amit eszlelnel, foleg egesi serules a sugarzastol.
Inkabb az szamit hogy ezt evekig csinaltad? Vagy milyen gyakran?
Altalaban a radiohullamok nem okoznak egesi serulesnel tobbet meg nagyobb frekvencian sem, mivel nem ionizalo tulajdonsagu a hullam, nem tudja az elektronokat elmozgatni a testedbol (ionizalo az ultraibolya, rontgen, gamma sugarzas pl).
Viszont attol fuggoen hogy milyen gyakran csinaltad, vannak olyan nem pontosan ismert hatasa a radio-hullam sugarzasnak, ami rakhoz vezethet kesobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!