Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Tanulás közben egyre feszülteb...

Tanulás közben egyre feszültebb vagyok, mit tegyek? Többi lent

Figyelt kérdés
A következőket nem menőzésből írom, hanem talán majd segít megoldani a problémámat. Amikor tanulok és jegyzetelek egyre idegesebb leszek főként szerintem azért mert nem tudok olyan gyorsan jegyzetelni ahogyan szeretnék. Alapból nagyon gyorsan jár az eszem a dolgozat írás vagy jegyzetelés közben, és van hogy például én kevesebb mint fele annyi idő alatt megírok négy oldalas esszét, míg mások kevesebb hosszúságút stb. Voltak kutatások hogy a csúnya kézírás mögött állhat olyan is, hogy a kéz nem tudja fenntartani a tempót, ami nálam szerintem jelen van mivel nagyon csúnyán írok, és egyszerűen képtelen vagyok lassan kirajzolgatni szépre a betűket. Amikor jegyzetelek valahonnan néha már annyira feszült vagyok ez a lassúság miatt, hogy már firkálom a betűket és kiolvashatatlanok, de még azt sem érzem kellő gyorsaságúnak. Gondolkodtam azon hogy gépen írjak tovább, mert billentyűzetet rengeteget használok és mértem WPM (word per minute) amin elég jó eredményeket értem el. De ez sem egy jó opció mert egy kémia jegyzethez például hogy használ az ember számítógépet ahol mindent rajzolni kell kb? Vagy mit lehetne tenni hogy ezt a feszültséget oldjam közben? Néha már a gerincem alsó felében érzem az idegességet írás közben.

2023. ápr. 7. 03:38
 1/2 anonim ***** válasza:

Van gyorsírás ABC, amit talán megtanulhatnál. Elvileg sokkal gyorsabban lehet vele írni. Más nem fogja tudni elolvasni a jegyzeteidet, de gondolom az nem gond és amúgy is ha csúnyán írsz akkor már lehet most se tudják elolvasni.

[link]

Innen szerintem már eltudsz indulni.

2023. ápr. 7. 05:52
 2/2 A kérdező kommentje:
Nem is tudtam, hogy létezik ilyen, el is kezdem tanulmányozni :D
2023. ápr. 7. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!