Erős terhelés miatti lábfej fájdalom mennyi idő alatt jön helyre?
Napokban több napon keresztül 12 órát dolgoztam (gyári munka, acélbetétes cipő) és ma arra ébredtem, hogy nem tudok ráállni a lábamra, illetve feldagadt.
Bokám alsó része kissé nyomásérzékeny, de a lábfejem felső részén erős, szúró fájdalom jelentkezik.
Kifelé, illetve befelé sem tudom fordítani a lábfejem, mert rettentően erős szúró fájdalom jelentkezik. Előre, illetve hátra is csak minimálisan, de ilyenkor húzó jellegű fájdalom lép fel.
Járni nagyon nehezen tudok, csak kapaszkodva,akkor is csak úgy ha a lábfejem fix pozícióban tartom, nem mozgatom járás közben.
Hideg vizes borogatást, illetve Flector gélt használtam, de nem enyhíti a fájdalmat.
Biztosan a terhelés miatt van és semmi komoly, de mennyi idő kell mire meggyógyul?
Nekem is volt már hasonló, sőt, több alkalommal. A bedagadás részben ízületi folyadék, részben az enyhe ínhüvelygyulladás miatt felfokozott vérkeringés következménye. Ha pihenteted 1-2 nap alatt elmúlik, köv napra már csak minimálisan érzed, második napra csak egy kis fáradt érzés marad.
Nem vagy lúdtalpas? (Próbáld ki a gördülő talpú cipőket. Először iszonyat kényelmetlen, de 1 év tartós használattól úgy néz ki örökre elmúlt a lúdtalpam. Ugyanolyan tüneteim voltak régen rendszeresen mint neked, plusz 5km séta már fájt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!