Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Füldugulást hogyan lehet...

Füldugulást hogyan lehet megszűntetni és megelőzni illetve mi okozhatja?

Figyelt kérdés
Hajmosás utan rendszeresen bedugul a fülem és napokba telik mire jó lesz. Ez a probléma augusztus óta van, előtte semmi hasonló.

2023. márc. 31. 16:34
 1/4 anonim ***** válasza:
Több oka is lehet. Az egyik az, hogy víz megy a hallójáratodba, amit én úgy oldottam meg, hogy az eldugult fülem irányába hajtottam a fejem oldalra és fél lábon ugráltam. De ha augusztus előtt nem volt ilyen problémád, akkor lehet valami egészségügyi probléma is, ami a fül orr gégészetre tartozik.
2023. márc. 31. 16:49
 2/4 anonim ***** válasza:
És augusztus óta zárva a fül-orr-gégészet?
2023. márc. 31. 16:50
 3/4 anonim ***** válasza:

Menj el fülmosásra a fülészetre.

Az történik, hogy a hallójáratokba kerülő víz miatt az ott lévő fülzsír megduzzad, és lezárja a hallójáratot, és csak lassan tisztul annyira, hogy ismét hallasz.

Az orvosok nem ajánlják, de én sok éve használok fültisztítő vattás pálcikát, de nagyon kényes (veszélyes), nekem bevált, de nem merem ajánlani.

Van patikában fültisztító folyadék, bespicceled, nyomogatni kell, de nem spray) és a bekerülő anyag segít feloldani a zsír masszát.

Próbáld ki, nem tudsz bajt csinálni, csak vízféle juthat be.

2023. márc. 31. 16:52
 4/4 anonim válasza:
Fogd be az orrodat, csukd be a szád és fújd ki a levegőt a fülében keresztül
2023. okt. 26. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!