Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ilyen szív problémát okozhat...

Ilyen szív problémát okozhat valamilyen betegség, vagy csak a stressz lehet az oka?

Figyelt kérdés
Hol is kezdjem. Mostanában minden nap este felé a szívem elkezd furán dobogni, olyan érzés, mintha megmozdulna, és ez ismétlődik egy darabig. Kizárólag este szoktam ezt érezni, lefekvés környékén. Az előzmény az, hogy évek óta altatót szedek, le akarok szokni, ezért kaptam egy szorongásoldó gyógyszert, amitől egyik éjjel 200 lett a pulzusom, és nem akart elmúlni. Végül másnap elmentem ügyeletre, ott csináltak pár vizsgálatot, azt mondták nincs nagy bajom, és szerintem ennek hatására megnyugodtam és el is múlt. Volt mégyegy ilyen éjszaka rá 1-2 hétre, akkor abbahagytam inkább a gyógyszert, azóta nem volt ilyen (és előtte se volt soha). Viszont akkor amikor ez történt, minden este félve aludtam el, folyamatosan a szívverésemet figyeltem. Nagyjából azóta vannak ezek a fura szívdobogás érzéseim, viszont emlékszem, hogy régen, jóval a gyógyszer előtt is éreztem már ezt a mozgás érzést (nem a gyors pulzust), de nem ilyen gyakran. Pár évvel ezelőtt egyébként voltam szív ultrahangon, akkor mindent rendben találtak. 40 voltam, a háziorvos küldött el, ennek semmi különösebb oka nem volt egyébként. Szóval most nem tudom, hogy elmenjek megint ezzel orvoshoz, lehet valami bajom, vagy ez egyszerűen csak a stressztől van, ne foglalkozzak vele? Szerintetek?
2023. márc. 31. 10:50
 1/8 anonim ***** válasza:
74%

200-as pulzussal szerintem már halott lennél. Nem a nyugtatótól ugrott ki, hanem a szorongástól. És annak az egyik tünete a szívdobogás érzés szapora pulzussal vagy anélkül, idegesség. Ha évek óta altatót szedsz, akkor már függő vagy. Hirtelen elvonás (de a lassú is) elvonási tüneteket okoz, és az egyik alap megvonási tünetegyüttes a szorongás+ minden ami ebbe tartozik.

Altatókat, nyugtatókat csak lassan, fokozatosan szabad csökkenteni, elhagyni. A szorongásra a legjobb technikák: figyelemelterelés, hasznos dolgokkal foglalkozni, sport, és idegnyugtató dolgok: relaxálás, meditálás, jóga, séta, kellemes-nyugis filmek, zenék, könyvek.

Citromfű tea is nyugtat, vagy esténként egy pohár bor. De ne legyél alkoholista!

2023. márc. 31. 10:57
 2/8 A kérdező kommentje:
Hát, nem mértem, nem biztos hogy 200 volt, de amikor kicsit próbáltam megnyugtatni magam, akkor volt 160, azért gondoltam hogy 200 körül lehetett. Iszonyatosan vert. Nem volt hirtelen elvonás, ugyanis a stresszoldó gyógyszertől se aludtam többet, így együtt szedtem a kettőt, az orvos felügyelete mellett. Néha próbáltam csökkenteni a fél szem altatót negyed szemre, ez szerintem még nem olyan nagy elvonás. Valamint a gyógyszer mellékhatásai közt szerepel ez a jelenség, és azt írja ilyen esetben azonnal abba kell hagyni a szedését (a stresszoldónak). Én tovább szedtem az orvos tanácsára, de a második heves szívdobogásnál már inkább abbahagytam, szóval ezen ne vitatkoztunk, hogy mi okozta.
2023. márc. 31. 11:06
 3/8 anonim ***** válasza:
"csak a stressztől".. attól is elpatkolsz ugyanúgy..
2023. márc. 31. 11:07
 4/8 A kérdező kommentje:
*vitatkozzunk
2023. márc. 31. 11:07
 5/8 A kérdező kommentje:
:D úgy értem a "csak a stressztől" dolgot, hogy azon épp próbálok javítani, rengeteget jogázok, relaxálok, mozgok, stb.
2023. márc. 31. 11:08
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha 40 vagy, akkor a pulzusod maximuma kb. 180 lehet percenként. Ez már irdatlan gyors, érezhetted kétszáznak. Nem tudom, hogy álmodban ébredtél erre vagy még lefekvés előtt történt, de ha egyszeri alkalom volt, nem hinném, hogy nagy gond lenne. A furcsa szívdobogásérzés sokszor nem is kardiológiai tünet.

Ettől függetlenül előfordulhat szívritmuszavar, így egy átfogóbb kardiológiai vizsgálat (ekg, terheléses ekh, 24 órás ekg, szívultrahang, stb.) javasolt lehet.

2023. márc. 31. 11:29
 7/8 Kései Sirató ***** válasza:

Kezdd el szedni a MagneB6-ot, ha attól sem javul, menj orvoshoz.

Ugyanez volt a panaszom, a kardiológus javasolta a MagneB6-ot és attól elmúlt, de a stresszt kiváltó okot is meg kell szüntetni, nálam pl. munkahelyváltás kellett.

2023. márc. 31. 11:59
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi, nekem igazából ami most stresszt okoz, az ez a tünet, szóval ördögi kör:D és persze a nem alvás a másik dolog. Kipróbálom a MagneB6-ot, hátha.
2023. márc. 31. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!