Hany evre visszamenöleg kötelezhet az APEH a TB visszafizetesre?
Ja, a műtétet meg fizessük mi. Ez szerinted rendben van, de azért én vagyok a hülye.
Egyébként meg igen, minél kevesebben fizetik, annál többet kell.
tudom, es ezt ertettem is, mar akkor is, mondtam, hogy nem is az igazadat kerdöjeleztem meg, ha valahol erre vonatkozolag irtam volna, akkor sajnalom. Mint emlitettem, ha az edesapam eltartottjakenti jogosultsagom nem erdekel teged, bar akkor ez teljesen legalis volt, ez megint az akkori rendszer hibaja, vagy nem hibaja, akkor is tanuloi jogviszonnyal rendelkeztem, gondolom - amennyiben van - te sem fizetsz az iskolas, ovodas, stb. koru gyerekeid utan meg majd 5.000 ft-ot, csak, mert igy igazsagos az orvosi ellatasuk. A lenyeg persze nem ez, mert, ha nem lettem volna biztositott ebben az idöben, lehetöleg megprobaltam volna elkerülni a mütet kifizeteset, akarmennyire is nem korrekt - ertem en, hogy erre gondoltal, egyszerüen az nem tetszett, ahogy az egeszhez hozzaalltal, hiszen alapvetöen fizetesi szandekrol van szo. Mondjuk kicsit "viccesnek" is tartanam, ha egy elrontott mütetert kene fizetnem, ami utan meg honapokig szenvedtem, ez persze megint mas tema.
Meg egyszer: nem neztelek hülyenek, tisztaban vagyok az igazaddal is, de ha ellehetetlenitik az eletet (pl a semmiböl teremts elö 5.000 ft-ot, ami dolgozokent majdnem, hogy "semmi"), attol nekem meg elnem kell, meg akarok is :) szep napot!
köszönöm. Ezt nem ertem, tudnal esetleg segiteni?
Fontos! Nem az ellátás költségét, hanem az elmaradt járulékot hajtja be az APEH!
Ez azt jelenti, hogy egy-egy esetleges kezeles költseget (egyszer voltam ezidö alatt haziorvosnal) nem kell kifizetni, "csak" az elmaradt havi x ezer ft-okat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!