Elkezdtem tornázni, futni. Azota fáj a csípőm térdem is pedig edzőcipőben csinálom.mondjak le róla?
Vékony nő vagyok ugyan de lőttyedt. Gondoltam nem ártana egy kis izomtónus, vagy fittebb alak.
Miota futok eleinte az izmok voltak befeszulve a lábaimba fenekembe comb lábszár stb és kötöttebb lettem(nem rugalmas nem hajlékony hanem merev lettem),
De már kezd szétmenni a csípőm térdem is meg a lábfejemben is fáj az a rész (a lábfej töve?ahol a lábszárral ér össze)
Mioga tehát "sportolok", csak robbanok lefelé, reggel felkelni olyan mintba vmi 80 éves öregasszony lennék. Majdnem csoszogok a konyhába
Rossz módszerrel futsz, rossz a cipöd (nem minden edzöcipö alakmas futásra), rossz terepen futsz, stb.
Emellett a nök egy része alkatialg veszélyeztetett a futásnál, a kicsit szélesebb csípöcsont térddeformációkat okozhat.
Ha sportolni akarsz, ne fuss, hanem keress más, jobb sportot, ha meg ragaszkodsz a futáshoz, akkor megfelelö szakemertöl tanuld meg a helyes módszert, illetve vegyél tényleg jó - minösgre is, meg a te anatómiádhoz is megfelelö - futócipöt.
Ha így folytatod, akkor rövid dö alatt megszünik a térd- és csípöizületed, utána tényleg mozgásképtelen leszel.
Az edzőcipő az csak egy dolog.
Milyen talajon futsz?
Milyen gyakorlatokat csinálsz még? Pld.az ugrálós dolgok általában nem tesznek jót az ízületeknek.Vagy a helytelenül végzett súlyzós edzés.
Bemelegítesz edzések előtt?
Nyújtasz utána?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!