Az asperger-szindróma a személyiség zavarok és a szociális fóbia is fogyatékosságnak minősül!?
Figyelt kérdés
Meg ez az adhd is!?#zűrzavarok
2023. márc. 12. 23:22
1/6 anonim válasza:
Nem fogyatékosság, viszont mindegyik kezelést igényel.
2/6 A kérdező kommentje:
De akkor mi számít fogyatékosságnak tisztelt felhasználó!?
Mentális szellemi szinten mégiscsak mostmár nagyon hosszú idő után érdekelne engem!?
2023. márc. 12. 23:51
3/6 A kérdező kommentje:
Ott van még nekem a diszkalkúlia is az se annak számít!?
2023. márc. 12. 23:55
4/6 anonim válasza:
Fogyatékosságnak számít az autizmus. Én is az vagyok. Egyébként már NINCS olyan, hogy Asperger - szindróma.
5/6 anonim válasza:
Van olyan hogy Asperger szindróma, az autizmus spektrum zavarok közé tartozik.
Jellemző rá az átlagos vagy inkább átlag fölötti intelligenciaszint és a (főleg) társas helyzetben jelentkező nehézségek. A többi autistának általában sulyosabbak a tüneteik, mint az Asperger szindrómásoknak.
6/6 anonim válasza:
A fogyatékosság és a betegség között az a különbség, hogy a fogyatékos már semmilyen kezelés módján nem tud teljesen normális életet élni, a kezelések ellenére sem. A beteg pedig kezelésre szorul, és a kezeléstől az állapota javítható.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!