Kinek mi vált be?
Sziasztok!
20 eves vagyok es hipohondriaval kuzdok mar fel eve ami melle valoszinuleg szorongas is tarsult a sok stressz es aggodas miatt plusz nagyon ingerult vagyok szoval jelenleg az eletem nagy stresszbol all e betegsegem miatt + olyan dolgok miatt mint pl baratok hianya,munka es penz,szorakozas hianya, hogyan alakitsam az eletem) nallam ugy alakult ki ez a betegseg hogy egyszer csak elkapott egy panik rosszullet mivel abban az idoben eleg sokat stresszeltem mivel ott hagytam a sulit a csaladommal ezert eleg sokat veszekedtem es epp akkor hagytam ott a munkamat is majd majdnem 3 honapig otthon voltam egyedul reggeltol estig mert feltem h ujra ramtor a rosszullet emiatt tudott felettem eluralkodni mert volt idom agyalni rajta es nem foglaltam le magam csak az internetet bujtam es stuffoltam magam folyamatosan. Mivel ez a betegseg nagyon durvan befolyasol es teljesen kiforditott onmagambol soha semmihez nincs kedvem csak ha magamra eroltetem es minden kis bolha “problemabol” elefantot csinalok (pl.nem jott meg egy rendelesem) pedig ezek a betegsegem elott cseppet nem erdekeltek es gond nelkul haladtam az eletbe nem alltam le stresszelni semmin. Jelenleg egy fekete lyukba erzem magam semmi nem jo minden unszinpatikus fekete feher egyben idegen es csak ulok ebben a lyukba a “problemaimmal” es nem haladok semerre.
Nagyon durvan foglalkozok egeszsegugyi allapotommal es igen az egesz internetet kiolvastam mar a betegsegekkel kapcsolatban hiaba tudom h nem szabad mert kamu az egesz es az internet nem orvos. Voltam mar 2 szer orvosnal is teljes koru vervetelen, EKG,legzesemet is meghallgattak es mindent rendben talaltak itt allapitottak meg hogy amit erzek azt mint csak bekepzelem viszont az orvosok ellenere is ugyan ugy remegek az egeszsegugyi allapotom miatt. Probalok hinni az orvosoknak es a csaladomnak is hogy tenyleg semmi bajom megse megy mivel a mai napig vannak tunetek amiket erzek pl. Mindig legszomjam van vagy olyan mintha nehezebben jonne a levego vagy vennek levegot es megakad de utana mintha semmi nem tortent volna , az orromon is hol jon hol alig jon levego olyan mintha mindig lenne benne valami de ha kiakarom fujni nem jon belolle semmit es ott is rotkan van amikor azt erzem mintha elakadna.
A masik hogy sokszor erzem azt mintha lenne a torkomba valami neha mint ha hajszal lenne vagy gomboc vagy en nem tudom de irrital a nyelesnel nagyon.
Az utolso a szurkalas a bordaimnal vagy jobb vagy bal oldalon sokszor beszur volt amikor ezt kozepen ereztem a ket mellem kozott vagy epp mintha kis mellkasi nyomasom lenne az teny hogy ludtalpas vagyok es nagyon rossz a tartasom ezert rengeteget is faj a hatam lehet ez miatt vannak a levego es beszurkalos problemaim. Mostansag mar nem is azon stresszelek hogy halalos betegsegem van e hanem azon hogy amennyi stresszt benyelek jelenleg nehogy amiatt kijojjon valami halalos betegseg. Bar meg mindig nem ertem hogy az elobb fent irt tunetek mert vannak . Tenyleg csak bekepzelem vagy allhat mogotte valami ? Mindenki mondja hogy egeszseges vagyok halalos betegsegek idosebb korban alakulhatnak ki mivel akkor a szervezet mar gyengebb vagy alapbetegseggel kuzd az ember vagy hosszu eveken at egeszsegtelen eletmodot el. Az utobbi fel evben jo par emberrel osztottam meg ezt a problemamat ami hiba volt mert nyugtatas helyett csak a felelmet ultettek belem betegsegekkel kapcsolatban es igen tudom hogy aki nem orvosnak tanult az emberek 80% nak fingja sincs semmi fele betegsegrol hogy mi miert alakulhat ki stb. mivel mara mar mindenki az interneten log es onnan tajekozodik emiatt van sok ember tevhitbe mert egy valaki olvas valamit legyen ez barmivel kapcsolatos szajrol szajra atkoltve terjed ezert vannak az orvosok. Olyan szinten vagyok hogy mar egy energia italt se merek meginni amibol regen napi 1 et megittam es most vitaminokkal tomom magam.
Aki hasonlo problemaval kuzd vagy kuzdott hogy kuzdotte le ? Es mi a velemenyetek a fent irtakrol?
Okoskodok kimeljenek csak normalis ehez fuzodo valaszokat szeretnek kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!