Mi okozhatja a hasmenést és mivel lehet megszüntetni?
Figyelt kérdés
Tegnap belázasodtam, rázott a hideg, nagyon gyenge voltam,
Ma már nincs lázam, gyenge vagyok és egész nap ment a hasam, 10 percenként.
Mit egyek? Mi segít?
2023. márc. 8. 23:11
1/9 anonim válasza:
Csak kizárólag sós vízben főtt rizst, és vizet igyál. Semmi cukros, mert az hajt.
2/9 anonim válasza:
Ja, probiotikumot vegyél be. Valamint széntablettát szedhetsz.
3/9 anonim válasza:
Vírus okozza. Hasfogó (Smecta, Tasectan, esetleg széntabletta) és probiotikum (Enterol leginkább). Egyél, ami jól esik, újabb irányelvek szerint nem szükséges szigorúan diétázni. Amúgy ilyenkor nyilván könnyű ételeket kíván az ember, kerüli a zsírosat, fűszereset. (Keksz, sós krumpli, ropi, rizs, a klasszikusok, almakompót is nagyon jó)
4/9 anonim válasza:
"Mi okozhatja a hasmenést"
A has
"és mivel lehet megszüntetni?"
Hastalan erre törekedni
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos válaszokat!
2023. márc. 8. 23:40
6/9 anonim válasza:
Ropi és banán.
ha masnapos vagyok és megy, azt eszek
7/9 anonim válasza:
Vírusos hasmenésre NEM veszünk be gyógyszert. Igyál, egyél amit bírsz - de főleg igyál, és amikor menni kell, menj.
8/9 anonim válasza:
De, vírusos hasmenésre is VESZÜNK be gyógyszert. Szándékosan nem Lopediumot, vagy Enterolt írtam, amik befékezik a bélmozgást. A Smecta és a Tacesctán segítik a kórokozók kivezetését a bélrendszerből és bevonatot képeznek a bélfalon segítve a gyógyultást.
9/9 anonim válasza:
Egyél rizst pirítóst ha megy és igyál vizet.
Cukros ételeket kerüld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!