Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Múlt héten gyógyultam meg az...

Múlt héten gyógyultam meg az influenzából csütörtökön, ma újra lebetegedtem. Miért kaptam el kétszer egymás után, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Ugyanazok a tünetek, mint két hete, láz, levertség, semmi energiám nincs, ráz a hideg.

És folyamatosan szomjas vagyok, pedig folyamatosan iszom, de mindig úgy érzem, hogy kiszáradt a szám. Múltkor ennyire nem száradtam ki.

Volt köhögés, orr folyás, péntek körül az megszűnt,

Most ez nincs.

Nem tudok dokihoz menni, mert nincs tb-m.

27 éves nő vagyok, eddig még sosem betegedtem le egymás után kétszer, ilyen gyorsan.

Betegség után általában 1-2 évig elég erős az immunrendszerem, hiába betegek körülöttem. Ritkán vagyok beteg.

2023. márc. 7. 22:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Ó, ez most sajnos ilyen. Nálunk az egész család december óta ezt csinálja... van, aki már haromszor is benne volt.
2023. márc. 7. 22:22
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Szintén hasonló, csak én nem estem vissza, hanem nehezen gyógyulok már kb. 2 hete tart de még nem 100%-os az állapotom, orvos látott, elvileg ez most ilyen, elhúzódó/agresszív, azt mondta lehetnek tünetek amik akár 1 hónapig is tarthatnak…Jobbulást kívánok!
2023. márc. 7. 22:32
 3/14 anonim ***** válasza:
#2 vagyok, ezt a kiszáradást én is érzem, de vagy két hete, szóval tényleg elég kellemetlen most ez az egész.
2023. márc. 7. 22:34
 4/14 anonim ***** válasza:
Ti be vagytok oltva?
2023. márc. 7. 22:39
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Szintén én vagyok, nem vagyok oltott, nem ellenzem az oltást, mielőtt kitörne itt a balhé, engem szimplán csak nem izgatott, fiatal vagyok még, de ez nem Covid, készült teszt.
2023. márc. 7. 22:46
 6/14 anonim ***** válasza:
A gyermek volt így, két hét betegség, majd elment az iskolába, 3 nap múlva újabb két hét. A második turnust együtt toltuk, mert elkaptam én is meg párom is. Elég kemény volt, torokfájás, köhögés, szem- fül fájás, enyhe láz, orrfolyás, orrdugulás...
2023. márc. 7. 23:01
 7/14 anonim ***** válasza:
61%

Mi az, hogy nincs tb-d, hogy lehet ilyen felelőtlen egy 27 éves felnőtt? Miből élsz? Erős torokgyulladásod van, ami ha vírusos, akkor több nap alatt elmúlik, ha meg bakteriális, akkor a szenvedést és a tüdőre húzódást meg lehetne előzni antibiotikummal, amit orvos ír. Tb nélkül nem lehet élni!

Szedjél 3-4-szer 1 Kalmopyrint, szopogassál napi 4 Strepsils-t vagy Septofortot (utána 1-2 óra hosszat nem szabad enni-inni). Nem csak egyféle kórokozó okoz felsőlégúti tüneteket. A szervezeted legyengült, így ki volt téve egy másiknak.

Tessék elintézni a tb-det, ezt semmilyen módon nem úszod meg!

2023. márc. 7. 23:49
 8/14 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy pl Kárpátaljai. Egy évig kell hogy itt éljen, csak utána kaphat tv-t, hiába fizeti egy évig, nem érvényes.
2023. márc. 8. 09:04
 9/14 anonim ***** válasza:

4-es!

Első válaszoló vagyok: ha Covid oltásra gondolsz (gondolom, megint jönne az, hogy ez attól van így X év távlatában is...), van aki még az elején be volt oltva, van, aki nem (pl. a gyerek akkor még eleve túl kicsi lett volna hozzá), de ez most NEM covid. Teszteltek is minket, mindenki negatív volt. Ez egy agresszív influenza, ami most az orvosok szerint ilyen.

Influenza ellen nem voltunk most beoltva.

Pár évente eddig is volt durvább influenza járvány, csak a Covid előtt valahogy eleve a fertőző betegséges nem voltak ennyire központi téma. Viszont a mai napig emlékszem, hogy talán 2017-ben(? - vagy akörül) mennyire meglepett, amikor egyszer a rádióban elkaptam egy hírt, hogy hányszázezer halottja van az influenzának. Emlékszem, még mondtam is, hogy őszintén szólva korábban eszembe sem jutott, hogy abban tömegesen meg lehet halni. Az is egy durva szezon volt, és úgy tűnik, a mostani is az. (De talán nem is annyira, mert makacs ez most, de szerintem nincs annyi halálos áldozata, mint akkor volt.)

2023. márc. 8. 09:11
 10/14 A kérdező kommentje:

Nincs munkám, nincs pénzem, nem tudtam fizetni,

Azt még csak a napokban tudtam meg, hogy a munkaügyiben lehet kérni hogy fizessék a Tbt nem voltam még ilyen helyzetben ezelőtt ezért ezt nem tudtam.

De mivel beteg vagyok ezért most még nem bírtam lemászni a munkaügyiben, hogy ott dekkoljak hat órát, ha jobban leszek elmegyek, és megpróbálom elintézni.

2023. márc. 8. 12:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!