Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha már nem...

Mit csináljak, ha már nem működik a fájdalomcsillapító?

Figyelt kérdés

Krónikus fejfájásom van már sajnos fél éve. Három hete már semmi se működik (paracetamol, metamizol, ibuprofen, aszpirin, flector), voltam neurológusnál aki azt mondta simán lehet, hogy az alapvető tenziós fejfájásomon felül a túlzott fájdalomcsillapító használat miatt is fájhat, ezért nem írt fel semmit.

Eljutottunk oda hogy már be se tudok menni dolgozni, az MR és egyéb vizsgálatok egy hónap múlva lesznek.

A nyaki torna sokkal erősebb fejfájás rohamot triggerel, mivel a tarkóm fáj az se megoldás hogy homlokon feküdve borogatom 0-24. Mit tudok esetleg otthon csinálni vele?

2023. márc. 2. 10:27
 1/8 anonim ***** válasza:

Csak egy tipp: mikor voltál utoljára fogorvosnál?

A fogak környékén lévő problémák is tudnak ilyet okozni. Nekem van egy ismerősöm, aki szintén gyakran küzdött erős fejfájással. Kiderült, hogy egy rosszul kezelt foga alatt már átterjedt a csontba is a gyulladás, ami egyfolytában nyomott ott dolgokat.

Ha nem voltál még fogászati kivizsgáláson, szerintem egy próbát megér: minden rendben van-e a fogaiddal, ott nincs-e valami, ami hozzáadhat/okozója lehet ezeknek a tüneteknek?

2023. márc. 2. 10:45
 2/8 A kérdező kommentje:
Sajnos voltam, semmi gond nincs a fogaimmal.
2023. márc. 2. 11:43
 3/8 anonim ***** válasza:
Írasd ki magad táppénzre a háziorvossal. Reméljük, előbb-utóbb sikerül megoldani a problémát. Ha van rá keret magánúton elintézni azt a vizsgálatot hamarabb, akkor tégy úgy.
2023. márc. 2. 12:31
 4/8 anonim ***** válasza:

Lehet , hogy szart se fog érni, de ártani nem fog: magas dozisu jol felszivodo magnezium (pl citrát vagy laktát) és b vitaminok.

Én migrenes vagyok es ez a kombo koval visszavett a rohamok számából.

2023. márc. 2. 12:43
 5/8 anonim ***** válasza:
*jóval
2023. márc. 2. 12:43
 6/8 A kérdező kommentje:

Szedek B12-t és magnéziumot is. Köszönöm azért a kedves válaszokat.

Magán úton 100+ ezer lenne a kivizsgálás, főleg csökkent fizuval nem fér bele

2023. márc. 2. 12:46
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Magnéziumnál figyelj oda, hogy nem mindegy, milyet szedsz. Sok gyártó olyan vegyületbe teszi a magnéziumot, ami olcsó, de nem igazán szívódik fel. A magnézium-citrát meg a magnézium-laktát például jó, a magnézium-oxid nem igazán. Itt van részletesen leírva:

[link]

2023. márc. 2. 12:49
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a linket, nem is tudtam erről. A dm-es magnézium-citrát port használom, látom az benne is van a cikkben
2023. márc. 2. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!