Akinek általában izzadt, szaga lesz a lábának, annak mitől lesz? ki mit vett be ez ellen?
A lábszagot a láb (talp) bőrén normálisan jelenlevő mikroorganizmusok (elsősorban baktériumok) okozzák, amik a nedves körülmények között olyan módon bontják az elhalt sejtek anyagait, hogy közben büdös szagú vajsav is keletkezik. Mindehhez hozzájárulnak a lábujjak között levő illatmirigyek, amik az egyénre jellemző szagú egyedi illatanyagot termelnek, az izzadtságban jenelevő ill. abból a mikroorganizmusok által termelt illatanyagok stb.
Olyan szellőző lábbelit kell használni, amivel elkerülhető a láb túlzott izzadása, rendszeresen kell lábápolást végezni (elszarusodott bőr lereszelése, körömápolás), hetente ajánlatos formalinos lábfürdőt alkalmazni. Lehetőleg cserélni kell a lábbelit, kerülni kell a műszálas zoknit, harisnyát. Ajánlatos lábgomba ellenes szert tartalmazó hintőport használni.
Lány vagyok, nekem tinikoromban volt ilyen probléma, nem tudom mitől. De elmúlt.
Sokat számít a cipő minősége és a zokni minősége ez.
Zoknijaim most is pepcosak de a cipőim márkásak. Sosem izzad be
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!