Anorexiás vagyok, mit csináljak?
Sziasztok!
19 vagyok, lány, 171 cm és 45-46 kg. 600-1000 kalória között mozog a napi étel bevitelem, emellett sokat edzek. Nem biztos, hogy teljesen anorexiás vagyok, de félek, hogy nagyon hamar kórházba fogok kerülni ilyen súllyal. Napról napra egyre kevesebbet eszek. Mit csináljak? Elmenjek pszichológushoz? Ha igen akkor mi lenne a jobb, magán pszichológus vagy kórházi?
Egyél. Elmész a pszichológushoz, és fizetsz neki hogy ezt mondja?
Én meg most jöttem haza a munkából, mindjárt nekiállok és éjfélig zabálok.
Mennyivel olcsóbban megúszod.
Végre.
Szólj olyan felnőttnek, akiben bízol. Iskolaorvos, szülők, ofő - valaki olyan, akire tudsz számítani.
Ha megengedheted anyagilag, akkor magán pszichológushoz is mehetsz. Államit találhatsz kórházban, rendelő intéztetben. Nem kell beutaló. De pszichológus legyen, ne pszichiáter, utóbbi csak gyógyszert ír fel, nem kezel.
Családsegítő vagy ifjúsági központban is találhatsz ingyenesen pszichológust.
Vannak olyan csoportterápiás kezelések, ahová lehet menni. Budapesten pl Tündérhegy, Thalassa ház. Ha budapesti vagy, a SOTE Magatartástudományi Intézte kifejezetten 18 év feletti, 15-ös BMI feletti evészavarosokkal foglalkozik.
Szia! Kérlek ezekre a hülye válaszokra ne is hallgass, azok akik azt se tudják mi az az anorexia meg hogy mivel jár nem tudom mit keresnek itt???
Szóval, ha rendszeresen edzel nem lesz elég 600-1000 kalória
Ha így folytatod edzés közben
elfogsz ájulni (főleg ha kondiba edzel). Próbáld meg a kalóriádat növelni mondjuk először 1250re kb. (Ez lenne a minimum kalória bevitel) aztán szépen fokozatosan feljebb 1400-1500-1700 és mivel edzel, jó lenne napi 2000 kalóriát bevinni
Ha nagyon rosszul érzed magad az ennivalótól (bűntudatod van, sóvárogsz a kaja után de inkább nem eszel, kövérnek tartod magad) akkor érdemes elmenni pszichológushoz, az mind1 hogy milyen úton, én kórházba szoktam járni és szerintem ugyanolyan jó mintha magán úton mennék (csak ez anyagilag sokkal jobban megéri)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!