Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mennyire fáj a füll orr...

Mennyire fáj a füll orr gégészeti vizsgálat?

Figyelt kérdés

Már egy jó ideje sebes, véres és már fáj is az orrom, de nem merek elmeni vizsgálatra,hogy mitől van és mit kezdjek vele, mert nem tudom mire számítsak.

Volt már valaki hasonló helyzetben?

2023. febr. 3. 19:34
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Persze, én.

Múlt héten voltam, 2 percet voltam bent, belevilágít az orrodva, kapsz egy orrspray-t, aztán mehetsz isten hírével.

2023. febr. 3. 19:36
 2/8 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy mit kell vizsgálni. Amikor a covid idején köhögés miatt vizsgálták a garatomat úgy, hogy gézzel körültekerve kihúzták a nyelvemet a fejemből, hát az nem volt fájdalommentes.
2023. febr. 3. 19:55
 3/8 anonim ***** válasza:
HA netán sokára kapnál időpontot az OFG-re, akkor hámosító Neogranormon kenőcsöt is használhatsz, mielőtt elfertőződik a sebed, és átalakul ótvarrá.
2023. febr. 3. 19:55
 4/8 anonim ***** válasza:

3

Ilyen tanácsot ne adj, a Neogranormon kenőcs hámosít, semmiféle antibakteriális hatása nincs, ráadásul orrnyálkahártyát szárít.

Ha belül sebes orr, akkor Rinopanteina, de régóta fennálló panasz esetén mindenképpen fül-orr-gégészet.

2023. febr. 3. 19:59
 5/8 anonim ***** válasza:
A vizsgálat nem fáj, még az endoszkópos vizsgálat se. Inkább csak kellemetlen. Nyáron volt FESS műtetem, amit nem altatásban végeztek. Azt sem fájt, mert kaptam bőven érzéstelenítőt. Az már sokkal kellemetlenebb volt, de bőven túlélhető. Én évente járok fül-orr-gégészetre, semmi extra nincs benne, menj el bátran. Mondom én, akinek gyerekkorában nem egyszer felszúrták a fülét.
2023. febr. 3. 22:06
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha alapos a fül orr gégész a vizsgálat során megnézi a torkod és a füled is, nem csak az orrod, hiába nincs panasz.

A füledet egy kis tölcsérrel és belevilagit. Nem fáj és nem is kellemetlen.

A torkodat is csak lámpával megnézi.

Az orr vizsgálatához egy kis fém terpesztőt használnak , ami lényegében szethuzza egy kicsit az orrod hogy belelásson

Magyarul: egyik alapvizsgálat sem fáj és nem is kellemetlen . Ne félj. Menj el nyugodtan.

A gondolok a gégetükrözésnél kezdődnek...

2023. febr. 3. 22:56
 7/8 A kérdező kommentje:
Lehet kicsit megfáztam, vagy nem tudom. Így is elmenjek?
2023. febr. 4. 16:52
 8/8 anonim ***** válasza:
Lehet magas vérnyomástól az időnkénti orrvérzés vagy száraz az orrnyálkahártya, túl erős és gyakori orrfújás. Mutasd meg orvosnak, persze. Nem fáj a vizsgálat és hamar megvan
2023. febr. 6. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!