Övsömör ellen házi módszer van?
Figyelt kérdés
2023. febr. 2. 18:08
1/4 anonim válasza:
Övsömörre házi módszer ?? Az övsömört a bárányhimlőt is okozó Herpes zooster vírus okozza, amikor másodszorra (többedszerre) támadja meg a szervezetet. A szervezet leküzdi, de addig kellemetlen és fájó tüneteket okoz, amik azért kibírhatók. Én ugyan csak négykézláb tudtam wc-re menni, mert mozgásnál annyira fájtak az izmaim deréktájban, hogy moccanni alig tudtam. Fájdalomcsillapító.
2/4 anonim válasza:
Üdvözöllek! A virusok pusztitásában a korán megkezdett aciklivir kezelés lehet hatékony. A bőrelváltozások kezelésének célja, a fájdalom és a gyulladás csökkentése, melyek hütőpasztákkal, rázókeverékekkel lehetséges. B12 injekciók segithetik a gyulladt idegek gyógyúlását. A fájdalmak enyhitésére olykor erős fájdalomcsillapitókra is szükség lehet. A kiütések múltán fennmaradó idegfájdalom esetén szteorid gyulladásgátló is adható. Amig a virusok élnek a szteorid gyulladásgátlók adása természetesen ellenjavallt, mivel az immunrendszer további gyengitése a folyamatot súlyosbitja. Különösen veszélyesek azok az esetek melyek az arcon jelentkeznek és a szemet is érintik. Ezek gyógyitása felelősségteljes szakorvosi feladat!
3/4 anonim válasza:
Nem mondanám házinak, de nekem szájon át szedhető aciclovirt és egy neogranormonhoz hasonlító gyógyszertári krémet írt az orvos, plusz nagyon durva fájdalomcsillapítót, de arra nem volt szükségem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!