Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A haziorvosom ilyet tehet?

A haziorvosom ilyet tehet?

Figyelt kérdés

Szóval elmentem hozzá fizikai problemaival, és azt mondta, h legközelebb nem vizsgál meg, és nem ír ki táppénzre, hogyha nem keresek fel / nem kérek idopontot pszichologushoz / pszichiáterhez.

Ez jogilag lehetséges, szabad?

Vagy mit kéne tennem / mondanom?

Mihamarabbi valaszaitokat elore is köszönöm! 22/F

2023. jan. 30. 14:46
1 2
 1/19 Ypszilon1980 ***** válasza:
87%
Megteheti igen, nem köteles betegséget igazolnia szakorvosi javaslat nélkül, ha úgy dönt nem az ő hatásköre.
2023. jan. 30. 14:50
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem írtad, hogy mi a bajod.

De ha pl. szétvagdosod magadat újra és újra, aztán odamész, hogy kötözzön be, akkor igen, jogos.

(A vagdosás csak egy példa; írhattam volna mást is..)

2023. jan. 30. 14:51
 3/19 A kérdező kommentje:

Haat.... Kihúztam mar a gyufat naluk.... De abszolut nincsenem szuicid hajlamaim.

Fajnak az izuleteim , tul sok mindent vallalok.... És van h elalszom reggelente.... És hát lenyeg a lenyeg, sokat vagyok mostanában tappenzen, viszont úgy veszem eszre nem vesznek komolyan. Csak kuldjenem már el úgymond....

2023. jan. 30. 14:53
 4/19 Ypszilon1980 ***** válasza:
85%
Ha sokat voltál már táppénzen, akkor főleg tehet ilyet, sőt egy idő után mást nem is tehet,
2023. jan. 30. 14:56
 5/19 A kérdező kommentje:
Akkor most komolyan kellene beutalot kernem pstichologushoz, mert azt mondták?
2023. jan. 30. 14:58
 6/19 Ypszilon1980 ***** válasza:
82%
Igen.
2023. jan. 30. 15:00
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Mindent megtehet, max. mehetsz pereskedni vele vagy háziorvost váltasz. Ő meg fogja tudni védeni magát, mert te, mint beteg, jogilag köteles vagy a gyógykezeléseddel kapcsolatban tőle kapott rendelkezéseket betartani.
2023. jan. 30. 15:02
 8/19 A kérdező kommentje:
Meg ha azt szeretném hogy megis kiirjon mit mondjak neki? Ti milyen okokkal szoktatok elé állni?
2023. jan. 30. 15:02
 9/19 anonim ***** válasza:
88%
Ha elalszom reggel, akkor nem igazolást kérek az orvostól, hanem veszek egy vekkert, beállítok több ébresztőt, odakészítem a kávét az ágyhoz és időben lefekszem aludni.
2023. jan. 30. 15:10
 10/19 A kérdező kommentje:
De beutalot sem adott, csak mondta, hogy ő nem tud velem foglalkozni.
2023. jan. 30. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!