Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szerintetek a demencia kialaku...

Szerintetek a demencia kialakulása összefügg a rosszindulattal?

Figyelt kérdés
2023. jan. 26. 00:26
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
85%
Ez nem egyéni ízlés és meggyőződés kérdése, hanem objektív, orvosi tények kérdése. Ezek szerint pedig irreleváns a páciens alapszemélyisége. A demencia egy kor előrehaladtával többnyire megjelenő betegség, mint egy magas vérnyomás vagy reuma, nem jellemhiba! Nem kell mindenféle középkori, naftalinszagú "képzelgést" hozzárendelni.
2023. jan. 26. 00:42
 2/15 anonim ***** válasza:
93%
ahogy az 1. irja. ismertem olyat, aki addig egyaltalan nem volt rosszindulatu, amig nem lett demens, de akkor is csak inkabb agressziv neha, pedig elotte meg bekes ember volt. vagy, szinten demens, nem agressziv, nem rosszindulatu, csak mindent ramolt, pakol, ejjel is.
2023. jan. 26. 01:08
 3/15 anonim ***** válasza:
87%
Nincs közük egymashoz
2023. jan. 26. 01:18
 4/15 anonim ***** válasza:
94%

A demens ember nem akaratlagosan rosszindulatú, hanem azért, mert a demencia miatt elveszítette az itélőképességét, a szociális interakció-képességét, a kognitiv készségei elvesztésével pedig van egy frusztrációja, ami jelentősen rontja az életminőségét. Amit az érzéketlen emberek "rosszindulat"-nak hisznek egy demens emberről beszélve, az nem rosszindulat, hanem egy lehetséges tünete és része a demenciának. Legtöbbször Alzheimer-demenseknél fordul elő (bár az Alzheimernek is van

több ága), a többi demencia inkább visszahúzódással jár. De ezért (is) szokták gyógyszerrel segíteni a demens embereket (és a gondozóiknak segitség, hogy a beteg kezelhetővé válik).

2023. jan. 26. 03:41
 5/15 anonim ***** válasza:
96%

Ez nem a betegség előtti emberen, annak személyiségén múlik. A demencia megbontja a normál viselkedést, gátlásokat.

Nagymamám egy kedves, beszélgetős, békes ember volt. Mire kiteljesedett a demenciája, el kellett venni tőle a botját, mert képes volt bárkit a legváratlanabb időpontban elkezdeni csapdosni vele (pl be akart menni egy bölcsibe így megnevelni a gyerekeket, mert úl sokan vannak és hangosak). Egy orvosi vizsgálat alkalmával a sürgősségin, a doki és 2 nővérke jelenléteben addig püfölt engem miközben ordította, hogy "Segítség! Megöl!Segítség! Gyilkos!", míg megrepedt a csuklója. Onnantól kezdve mindenkinek azt mondta a gipszre, hogy a lánya megverte (csak fia van) vagy azt, hogy ő védekezett, mert az orvos megbecstelenítette...

Anyósom nekem esett, mert néha azt hitte, én vagyok az akkor már 10 éve halott férje szeretője, mint kiderült a fiát nézte a férjének, a gyerekeinket meg az ő gyerekeinek. Később már minden férfi az ő férje volt (megpróbálta őket házastársi kötelességükre rávenni) és minden nő szerető (ha más nem volt, puszta kézzel ment nekik)... Ő is egy végtelenül, már-már zavaróan kedves és visszahúzódó, a családjának élő nő volt.

2023. jan. 26. 05:57
 6/15 anonim ***** válasza:
90%
Semmi köze hozzá.
2023. jan. 26. 07:33
 7/15 anonim ***** válasza:
15%
D vitamin és omega 3 + b vitaminok amik az agynak kellenek ezek segítik az agyat , ha érdekel a pszichológiai oka azt az a betegségek lelki okánál tudod megnézni.
2023. jan. 26. 08:10
 8/15 A kérdező kommentje:
Úgy értettem a kérdést, hogy egy rosszindulatú ember, pl. aki mást se csinál a nyugdíjba vonulása óta (azaz kb. 20 éve), mint hogy folyton csak pampogjon másokra, hajlamosabb-e a demencia kialakulására, és nem úgy értettem, hogy rosszindulatú lesz-e valaki a demenciától.
2023. jan. 26. 10:16
 9/15 anonim ***** válasza:
34%
Persze, a túl negatív érzelmek a rossz mentális állapothoz kapcsolhatók.
2023. jan. 26. 10:18
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
8: nem hajlamosabb, mert ahogy feljebb is irtak, nem fugg ossze vele.
2023. jan. 26. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!