Milyen messziről kell látni az orvosi szemtáblát?
Sziasztok! Személy és vagyonőrnek fogok menni egy egészségügyi intézménybe. Az üzemorvos nem fog bele kötni, hogy csak a piros csíkig látom a számokat? 1 éve voltam a szemüveget csináltatni, hordtam végig, nem értem hogy lehetséges ez.
És kB 5 lépés messziről kell nézni?
Köszönöm a válaszokat!

10.
Persze felmerül a kérdés, mint mindig, hogy mit kell olyan nagyon jól látni egy kórházi folyosón, vagy a bejárat mellett? Legalábbis jobban, mint amúgy a nagybetűs életben a gáztűzhely mellett, a zebrán, vagy a lépcsőn?
Gyakorlatilag minden szakmához kérnek szemvizsgálatot, mert 0 a költsége és könnyen számszerűsíthető és hát mégis "legyen valami" vizsgálat. (A másik ominózus a kényszeres vérnyomás méregetés) Értelme a szakmák 1%-át leszámítva: 0. Mivel a szakmák 99%-a olyan, ami során a melót kéztávolságban végezzük és ugyebár definíció szerint -1-es dioptriával még a látás is 100%-os 1 méterig bezárólag.
És persze, ha meg több az a dioptria, senki sem ellensége annyira magának, hogy gyakorlatilag vakon létezzen az életben (magyarán, ha annyira rossz a szeme, akkor úgyis van szemüvege).

12.
Na, akkor nagyrészt egyetértünk.
Nálunk is ez megy üzemorvosin. Ellenben a lényeges dolgokat a kutya sem nézi, mert drága/bonyolult/időigényes. Volt egy 40-es kollégám, időszakos üzemorvosin szépen megnézték, "amit kell" (szem, vérnyomás), mindegyik frankó. Aztán 1 hónap múlva meghalt valami alapvető dologban, amit simán illett volna észrevenni egy 40-esnél, ha nem ilyen hülyeségekből állna az orvosi vizsgálat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!