Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen messziről kell látni...

Milyen messziről kell látni az orvosi szemtáblát?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Személy és vagyonőrnek fogok menni egy egészségügyi intézménybe. Az üzemorvos nem fog bele kötni, hogy csak a piros csíkig látom a számokat? 1 éve voltam a szemüveget csináltatni, hordtam végig, nem értem hogy lehetséges ez.

És kB 5 lépés messziről kell nézni?

Köszönöm a válaszokat!

2023. jan. 17. 13:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

10.

Persze felmerül a kérdés, mint mindig, hogy mit kell olyan nagyon jól látni egy kórházi folyosón, vagy a bejárat mellett? Legalábbis jobban, mint amúgy a nagybetűs életben a gáztűzhely mellett, a zebrán, vagy a lépcsőn?

Gyakorlatilag minden szakmához kérnek szemvizsgálatot, mert 0 a költsége és könnyen számszerűsíthető és hát mégis "legyen valami" vizsgálat. (A másik ominózus a kényszeres vérnyomás méregetés) Értelme a szakmák 1%-át leszámítva: 0. Mivel a szakmák 99%-a olyan, ami során a melót kéztávolságban végezzük és ugyebár definíció szerint -1-es dioptriával még a látás is 100%-os 1 méterig bezárólag.

És persze, ha meg több az a dioptria, senki sem ellensége annyira magának, hogy gyakorlatilag vakon létezzen az életben (magyarán, ha annyira rossz a szeme, akkor úgyis van szemüvege).

2023. jan. 17. 22:32
 12/14 Ypszilon1980 ***** válasza:
#11: Egyetértek, de valójában ha pl. úgy megy el egy alkalmasságira, hogy eleve a kezében van már egy szemészeti vizsgálati lelt és ott kérik, akkor meg tudja mutatni és ennyi. Nekünk is kell szemészet, bár látok mindent, meg a betegeket is, meg azt is, hogy mit csinálok, de mégis kell, de igazából csak le kell adni, hogy voltál szemészeten és ennyi. Hogy ott kell-e ilyen nem tudom, lehet le sem tojják. Amúgy a vérnyomásmérés is egy ilyen felesleges dolog szerintem is.
2023. jan. 17. 22:37
 13/14 anonim ***** válasza:

12.

Na, akkor nagyrészt egyetértünk.

Nálunk is ez megy üzemorvosin. Ellenben a lényeges dolgokat a kutya sem nézi, mert drága/bonyolult/időigényes. Volt egy 40-es kollégám, időszakos üzemorvosin szépen megnézték, "amit kell" (szem, vérnyomás), mindegyik frankó. Aztán 1 hónap múlva meghalt valami alapvető dologban, amit simán illett volna észrevenni egy 40-esnél, ha nem ilyen hülyeségekből állna az orvosi vizsgálat.

2023. jan. 17. 22:43
 14/14 A kérdező kommentje:
Nincs időm már el menni szemészhez, mert minnél előbb kezdenem kell, és sajnos pénzem sincs új szemüveget csináltatni. 1 éve ki adtam rá majdnem 100 ezret.
2023. jan. 17. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!