Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha orvos a szulo, írhat...

Ha orvos a szulo, írhat orvosi igazolást a saját gyerekének?

Figyelt kérdés
Vagy van erre valami szabály, hogy saját gyerekednek nem írhat ha orvos a szülő. Nem orvosok a szüleim így nem tudom, ezért kérdezem csak, szimpla kíváncsiság

#igazolás #Orvos szülő
2022. dec. 19. 18:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem mindegy, hogy milyen titulusban írja. Nyilván az, hogy esküvőre megy valaki, az nem orvosi szerep, így itt szülőként ír. Ha lázas, hányingere van stb, akkor itt az orvosi szerep dominál.
2022. dec. 19. 19:00
 2/13 A kérdező kommentje:
Persze orvosi igazolasra gondoltam. De pl sokszor kijatszhatja a gyerek hogyha már nincs szülői igazolosa de otthon akar maradni irattat az orvos anyja apjaval, és ezért kérdeztem csak hogy lehet e amugy, vagy nem.
2022. dec. 19. 19:05
 3/13 anonim ***** válasza:
A gerinc más kérdés...
2022. dec. 19. 19:09
 4/13 A kérdező kommentje:

Jo nyilvan nem hetente kell ezt eljatszani de szerintem sokszor van hogy lelkileg kimerült a gyerek vagy bármi kozbe jön, meg azért minden szülő volt gyerek.

Na de a kérdésre visszaterve engem csak tényleg a szakmai része érdekelt hogy lehet e olyat vagy az visszaélés

2022. dec. 19. 19:27
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Amennyiben ő a gyerek háziorvosa.

Ha semmilyen orvos-beteg kapcsolatban nincsenek, akkor nem.

2022. dec. 19. 20:08
 6/13 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem igen
2022. dec. 19. 22:26
 7/13 anonim ***** válasza:
Szerintem visszaélés, mivel nem ő a gyerek orvosa.
2022. dec. 20. 13:51
 8/13 anonim ***** válasza:
24%
Én K+F magánklinikán fejlesztettem orvosdiagnosztikai és sebészeti eszközöket Data Scientist és szoftverfejlesztőként magasabb beosztásban mint az orvosok, én magam írtam meg az igazolást a gyerekemnek ha beteg volt de én olyan tiszteletreméltó személy vagyok hogy holmi pedagógus akkor is elfogadja ha épp ingatlanbefektető titulosommal írom meg az igazolást.
2022. dec. 22. 00:12
 9/13 A kérdező kommentje:
Hogy irhatsz orvosi igazolast, hogyha ninvs orvosi diplomad?
2022. dec. 22. 11:38
 10/13 anonim ***** válasza:
0%
Úgy hogy egy magánegészségügyi klinikán dolgozom Data Scientist pozícióban orvosdiagnosztikai szoftverek gyártásfejlesztésében, jómagam pedig tagja vagyok a Semmelweis Egyetem orvosi képfeldolgozással foglalkozó kutatócsoportjának mérnökként és egyetemi docensként, én magan is tanítok orvostanhallgatókat, úgyhogy magasabb beosztásban vagyok az orvosoktól még ha végzettségem alapján mérnökinformatikus, egészségügyi mérnök és alkalmazott matematikus PhD valamint habilitus vagyok (ami egyébként magasabb szintű végzettség mint az orvos).
2022. dec. 22. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!