Miért reszkethet a kezem?
22 éves fiú vagyok,dohányzok 4 éve, napi 1 doboz, max másfél, és 7 éves korom óta iszok kávét, manapság 2-3-at naponta és kb egy hónapja vettem észre (főként este felé cigizés közben), hogy mintha reszketne a bal mutató és középső ujjam miközben fogom a cigit, illetve ha úgy tartom ezeket az ujjaimat mintha cigit fognék vele. Igazság szerint nem reszket teljesen vagy erősen vagy hogy is fogalmazzak, hanem enyhén és mikor erőt veszek a kezemen, hogy stabilan tartsam akkor nem reszket egyáltalán, csak mikor nyugodt állapotban tartom a cigit. Egy hete voltam vér és vizelet analízist csináltatni és semmi komolyat nem mutatott az eredmény, illetve szoktam érezni ha sokat cigizek egy nap, hogy mintha szúródna a mellkasom a szívem zónájában, de ez hamar el is múlik.
Szerintetek ez lehet valami komoly betegségnek (gondolok itt Parkinson kórra, vagy más ilyes betegségre) az előjele vagy csak valamiféle vitamin hiányom lehet? Illetve milyen szakorvoshoz forduljak ha nem múlik el pár hét múlva sem? Kardiológus vagy neurológushoz?
Még annyi, hogy a házi orvosom EKG-t is csinált 1-2 hete és azt mondta, hogy kalcium hiányom van. Nem akarnék minden kis semmiséggel orvoshoz fordulni, azért kérek itt tanácsot, nem is fáj a kezem vagy ilyesmi csak zavar, hogy a bal kezem (jobban mondva ujjaim) nem olyan stabilak mint a jobb, és fogalmam sincs, hogy miért...
Szerintem háziorvoshoz járkálj, meg ahova ő küld.
A cigaretta okozhat mindent, ha nem a szokásos fajtát a szokásos rendszerességgel szívod.
Ha a sóháztartásod felborul, szintén okozhat ujjremegést. A számolatlan gyógyszer, amit szedsz, lehet, hogy befolyásolhatja, nem néztem végig.
A panaszod 99%, hogy ártalmatlan, múló dolog. Ha nem múlik, akkor is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!