Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Közgyógy igazolványra miért...

Közgyógy igazolványra miért csak 6000 Ft-ot adnak havonta?

Figyelt kérdés
Tavaly (2024) Áprlisában meg kaptam a közgyógy igazolványt. Amit nekem 4 évre adtak meg. Viszont csak havi 6000 Ft-ot adtak meg! Ami szinte semmire sem elég! A gyógyszerek amiket szedek, és amik felírhatóak közygógyra is azoknak az értéke jócskán meg haladja a havi 6000 Ft-ot! És annak ellenére csak 6000 Ft/hó-t itéltek meg hogy orvosi és gyógyszertári igazolásokkal tudom igazolni hogy a közgyógyra felírt gyógyszerek meg haladták tavaly áprilisban a 9000 Ft/hó-t. És ehhez jön hozzá egy új gyógyszer aminek a havi dija 6942 Ft/hó. Tehát össze lehet adni hogy most már a 15000 Ft/hó-t is meghaladja az a gyógyszer mennyiség amit közgyógyra fel írnak nékem az orvosok. Igy sok gyógyszert már nem is tudok ki váltani közgyógyra. Vagy át kell íratnom úgy nevezet normatívra vagyis közgyógy nélkülire. Ami újabb pénzügyi nehézségeket szül. Ugyanis jelenlegi jövedelmem 27.075 Ft/hó ami a saját jogon járó magasabb összegű családi pótlékból és az egészségkárosodási / járási támogatásból áll. És ennek ellenére csak 6000 Ft-ot ítétek meg. Ráadásul 15 féle szájon át bevehető gyógyszert kell szednem + egy vérhigitó injekciót kell szúrnom magamnak. Tehát kisebb vagyon! És ennek ellenér még mindig csak 6000 Ft-ot adnak közgyógyra! De miért csak 6000 Ft-ot?

ma 12:18
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!