CT vizsgálat: kapott CD-ről a képek exportálhatóak valahova? (bővebben lent)
Milyen formátumban vannak?
Nekem egy 10 éves siemens progival akarja futtatni, fájlformátumok nélkül.
lehetne vele kísérletezni, de csak simán kiírtam iso-ba.
Media Creation Tool is tud ilyet, és a windowsok is ismerik az iso-t már 7 óta. Alapfelszereltség a virtuális meghajtó.
A CT úgynevezett DICOM formátumba menti az adatokat, ami egy nagyon primitív formátum, egyszerűen szürkeárnyalatos .bmp képek sorozata, beszámozva, a szeletek sorrendjébe. Ezt be tudod importálni bármely CT megjelenítő programba. A lemezen már eleve rajta szokott lenni egy megjelenítő program is, amely beolvassa a DICOM képeket, és előállít belőle egy háromdimenziós modellt.
Megfelelő appokkal a DICOM-ból bármilyen 3D formátum konvertálható, és utána (a modell megfelelő előkészítését követően) akár 3D nyomtatóval ki is nyomtatható. Nekem van is ilyen modellem kinyomtatva a saját koponyámról, CT felvétel alapján.
Lementettem a kapott adathordozóról, .iso formátumban.
Autorun-os, programot kellene telepíteni a megjelenítéshez.
Milyen könyvtárban találom a képeket általában?
Értem, köszönöm.
A viewer-nek valami könyvtárat meg kell mutatnom, gondolom, nem? Onnan kellene tudnom hogy milyen könyvtárban lehet kb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!