Előfordul, hogy megúszom a fiatalkori rákot? Anyám dohányzott terhessége alatt, szennyezett helyen lakom, minden felmenőm rákos lett relatív korán, sok az anyajegyem, vannak gumóim, rossz az eü. állapotom.
Falun jó a levegő? Aha.... 😅😅
Az a szag, amit ilyenkor télen érzel falun, igen, az a rossz levegő szaga.
Távmunka meg költözés mindentől messze, aha. 😅
Mivel százszor nagyobb az esélyem a rákra, mint másoknak és az emberek egyre hamarabb lesznek rákosok, plusz ez az a betegség, amire aztán végképp nem hat az életmód, félek, igen.
Falun nincs jó levegő. Ez egy közkeletű tévhit, amit a buta boomerek erőltetnek. Valójában egyes vidékeken - főleg a Nyírségen - az év nagy részében magasabb a károsanyag-koncentráció, mint Pesten a legmagasabb fokú szmogriadók idején. A sok hülye ugyanis folyamatosan égeti a gazt, a műanyag szemetet, meg persze szénnel tüzel, és minek rakna fel füstfogót.
Itt egy random légszennyezettségi térkép.
Én meg erről írtam a szakdolgozatomat....
NAGYON rossz a levegő a községekben (aminek a szaga is érezhető) és amúgy az se biztos, hogy van egyáltalán ott mérőállomás.
Kérdező hozzászólásához annyit tudok hozzátenni, hogy laktam pár hetet egy nyírségi faluban munkából kifolyólag, és folyamatosan olyan szmog volt, hogy nem győztem köhögni. Mintha mindenki műanyaggal fűtött volna! A reggeli köd nem köd volt, hanem füstköd.
Nem, 16-os, ne erőlködj, NEM jobb a levegő vidéken, mint a nagyvárosokban. Hiába kisebb a lakosság, ez helyi klímaviszonyoktól és domborzattól függ. Pest környéke valóban tisztább, mint Pest, mert az síkság, és elviszi a szennyezést a szél. De pl. Zircen vagy Szombathelyen rendszeresen magasak a szennyezettségi értékek. Miskolc pedig egyenesen borzasztó.
16
Hiába kevesebb a fűtés fajlagosan, ha községben fűtenek nedves fával és szemétben, lakásokban meg gázos távfűtés vagy központi fűtés (lakás vagy épület szintjén) van.
Volt, hogy község és kisváros után frissnek éreztem a levegőt Zugló vasútállomásnál. És az a vicc, hogy ha épp szél volt ott, frissebb is lehetett.
Érezni is a fűtésszagot...
Míg Budapesten egy hatsávos úthoz képest két utcával beljebb már jó, addig kertvárosi részen sehol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!