Izomláz vagy tüdőgyulladás lehet?
Figyelt kérdés
Pár napja köhögök. Tegnap már a hasam felső része fájt. Lázas is voltam. Ma délutánra már a hátam is fáj. Lehet ez csak a köhögéstől? Orvosom nincs. Majd csak a 2 ünnep között lesz2022. dec. 23. 16:47
1/11 A kérdező kommentje:
Csak köhögésnél vagy egy bizonyos pózban érzem
2022. dec. 23. 16:47
2/11 anonim válasza:
Hát nem izomláz. Fertőzés. Meghallgatás nélkül nem lehet tudni, hogy tüdőgyulladás-e. Pihenj, teázz, és legyen otthon lázcsillapító.
3/11 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy az izomláztól olyan gyakori lenne az, hogy valaki lázas lesz... amúgy nekem anno mikor volt tüdőgyulladásom, úgy köhögtem, hogy két napig alig tudtam aludni, mert köhögtem mint a fene, és túlzás nélkül, de max. 1-2 órát ha tudtam aludni a folytonos köhögéstől, pluszban pedig lázam is volt. Viszont nekem pl. a hátam nem fájt, illetve így nem fájt semmim sem, csak amikor köhögtem, akkor volt az a "mindjárt kiköpöm a tüdőmet" érzésem. Igazából a láz és a köhögés miatt kétlem, hogy neked ez izomláz lenne, mert azért az izomláznak az nem igazán a tünete. Mennyire köhögsz?
4/11 anonim válasza:
Tüdőgyulladást ennyiből nem lehet kikövetkeztetni. Meg kell hallgatni de még így sem biztos hogy hallható. Ha súlyosabb tünetek vannak akkor kórház ahol vesznek vért amiben ha magas a gyulladásos érték CRP akkor gyakodhatunk gyulladásokra a szervezetben főleg ha lázzal jár. Ekkor az orvos elrendel egy tüdő röntgent amiből egyértelműen megállapítható a tüdőgyulladás és annak kiterjedése. Ekkor hemokultúrát is kell venni de ez már más téma. A lényeg hogy egy enyhe megfázástól kezdve a bélgázon át egy csomó minden okozhat fájdalmat a hasadban. Az is ha keveset vagy sokat ettél vagy gyógyszert vettél be vagy valami olyat ettél vagy ittál. Ez nem tüdőgyulladásra utaló jel bár vannak atipusos tünetek de az megint más.
5/11 A kérdező kommentje:
Nem köhögök nagyon. Aludni simán tudok. Csak száraz köhögés szóval elég erőteljesen köhögök ha köhögök. Akkor a két ünnep között doki. Addig lehet nagyobb baj? Menjek inkább ügyeletre?
2022. dec. 23. 17:30
6/11 A kérdező kommentje:
Inkább izomláz szerű fájdalom van mind a két helyen.
2022. dec. 23. 17:31
7/11 anonim válasza:
Elmehetsz, az nem árt. Az izomfájdalom az influenza jele.
8/11 anonim válasza:
Mivel lázas vagy mindenképp orvoshoz kell fordulni. Addig tüneti kezelés lázcsillapítás,fájdalomcsillapítás stb...ha úgy ítéled meg hogy romlott az állapotod és nagyon nem vagy jól ügyeletet kell felkeresni .
9/11 A kérdező kommentje:
Lázas ma már nem voltam. Közérzetem is jobb.
2022. dec. 23. 17:59
10/11 Ypszilon1980 válasza:
Hát azt így ki a fene tudja tüdőgyulladás-e? Sok köhögéstől kicsit fájhat a rekeszizom, de ez nem zárja ki a tüdőproblémát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!