Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Sportolás közben ez normális?

Sportolás közben ez normális?

Figyelt kérdés

Sokszor előfordul, hogy mikor sportolok, bedobban a szívem, 1x, és nem tudom hogy ez másnak is előfordul-e.

alapból rossz az állóképességem, és gyorsan kifáradok, de nem vagyok rosszul sose, vayg ilyenek, máskor sincs probléma, néha még stresszhelyzetekben van hogy ez történik... lehet csak azrét van, mert fokozottan odafigyelek rá, hogy történik-e?

2010. okt. 1. 19:02
 1/10 anonim ***** válasza:
Mit értesz azon, hogy bedobban?
2010. okt. 1. 19:29
 2/10 A kérdező kommentje:
Hát, hogy mintha egy nagyobbat ütne a megszokottnál, de mivel ugye sportolok, alapból gyorsabban / erősebben ver a szivem, csak mintha egy nagyobb lenne. De az is elképzelhető, hogy mindez csak pszichésen... nemtom.
2010. okt. 1. 19:30
 3/10 anonim ***** válasza:

Ha úgy érzed, hogy probléma lehet a szíveddel, a legegyszerűbb, ha megvizsgáltatod sportorvosi szempontból. Én azt tartom valószínűnek, hogy nincs semmi baj, csak edzetlen vagy meg félsz, de ha van rá 1 ezrelék, hogy tényleg baj van, akkor is megéri. Ha meg nincs, jó tudni, hogy nincs.

De az minden esetre nagyon fontos lenne, hogy edzd magad, ha kell keress a neten vagy máshol erre programokat. A legegyszerűbb a futásban feljönni. Először futsz, amennyit bírsz, ezt csinálod ezt a távot jó párszor, és amikor már stabilan megy, növelgeted a távot meg a sebességet. És ezzel az önbizalmadat is építed, ami szerintem rád fér.

2010. okt. 1. 19:50
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszi, nagyon jól esett ez a hsz és magamra ismerek néhány résznél. A futásra sokszor gondoltam már, sőt egy barátom mindig hív, heti rendszerességgel jár el, és baromi jó formába hozta még ez az egy alkalom is.

Orvoshoz meg nem tudom...egyrészt, félek, hogy sokat foglalkozom ezzel a "problémával", pedig nem kéne, mert nincs miért aggódni. Meg ha nem parázom emiatt, nincs semmi probléma, azon kívűl, hogy az erőnlétem tényleg a béka feneke alatt... baromi gyorsan már lihegek mondjuk egy focimeccsnél, de végigfutom a meccset. Csak elég hamar megérzem, hogy ez hú de fárasztó

2010. okt. 1. 20:00
 5/10 anonim ***** válasza:
OK, az orvost te érzed, ha nem kell, akkor jó. De akkor viszont ne legyen megállás! Bár nem írtad, de tudom azt is, hogy fiatal vagy. Mikor fejlődnél, ha nem most? És hálás leszel magadnak, ha fejlődsz a mozgásban, mert a nélkül nem lehetsz egészséges.
2010. okt. 1. 20:29
 6/10 A kérdező kommentje:
Sajna mióta középsuliba járok, nagyon keveset sportolok (nem vagyok az a gép előtt ülő 45 kilós vasággyal típus). De ez van, sajna nem járok semmi egyesületbe, így csak haverokkal tudok biciklizni néha, vagy foci, de ilyen időben ugye ez is ki van zárva lassan...
2010. okt. 1. 20:34
 7/10 anonim ***** válasza:
Na de ne add már fel! Meg mi az, hogy ilyen időben? Én télen-nyáron futok. Igaz, hogy a téli futócucc ma már egy kisebb vagyon, de ezt is át lehet azért hidalni. Ha nincs pénzed szuperszerelésre, egy ócska mackó is jó lehet. Csak a cipő nagyon fontos. Legalább a hétvégén és 1-2 hétköznap erőltess valamit! lehet, hogy úgy tűnik, nincs rá időd, de ha fontosnak tartod, akkor lesz.
2010. okt. 1. 21:32
 8/10 A kérdező kommentje:

100, hogy lenne időm, akár minden nap..... egyrészt, picit lusta vagyok, de ezt le tudom küzdeni. Utálok futni, hosszútávon. Rövid jöhet, abban nagyon jó vagyok, általában lefutok bárkit, de 100 méter után már lassulok, utána meg már fáradok.

Pont ezaz, amiért nem futok, túl hamar kimerülök, és az, hát elég kellemetlen érzés. Talán a cooper futásra emlékeztet mindig, mikor a suliban, ha jó jegyet akartál, mindenáron le kellett futni... És utáltam, mint a franc, mert ugye bazira elfáradtam, de mégis muszáj volt.

2010. okt. 1. 21:35
 9/10 anonim ***** válasza:

Pedig a futás a legegyszerűbb, társak se kellenek hozzá, és nagyon hatékony. Engem ezt tart karban. 48 éves vagyok, de teljesen rendben vagyok egészségileg, hangulatilag, szexuálisan és mindenhogy. Ma pl. 20 km-t futottam 12 km/órás tempóban. Esetleg nézd meg még egy másik kérdésre nemrég írt válaszomat is (19.43):

http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__egyeb-kerdesek__..

2010. okt. 1. 21:56
 10/10 A kérdező kommentje:
Elolvastam, és ez az ember-állatos példa tényleg tetszett... meg ráébresztett, hogy tényleg mennyi mindenre jó a futás... Hogy a legegyszerűbbel éljek, néha még a villamos után se futok, mert tudom, hogy ilyen erőnléttel még vagy 5 percig lihegni fogok....
2010. okt. 2. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!