Mit lehetne ezzel kezdeni? Férjem nem akar orvoshoz menni?
Évek óta refluxa van, eszi a savlekötőket, de egyre rosszabb. Panaszkodik, hogy fel jön neki a sav, ég a gyomra. Alvás közben feljon neki és fulladozik tőle, köhög, horkol. Nem akar orvoshoz menni. Ha felhozom, akkor azt mondja hogy úgyse csinál semmit az orvos, meg úgyse tudják mi baja. Vagy pedig egyszerűen elkezd másról beszélni...
Már egy ideje inkább nem reagálok arra ha azt mondja rosszul van. De komolyan ez normális? Ma olvastam róla hogy hosszú távon nyelőcsőrákot okozat. Hagyjam rá? Rám nem hallgat...
Gondolom attól fél hogy megmondja neki az orvos hogy ne cigizzen, ne igyon alkoholt, ne egyen zsíros kajákat. De ezekről ő nem mondana le.
44 éves.... Gondolom borítékolható a nem túl hosszú élet.
Az én férjemnél pontosan ugyanez állt fent, hiába mondtam neki. De hát sajnos...
Ezért inkább bánatomban egy szeretőt kerestem magamnak. Most sokkal boldogabb vgyok.
Pedig ösztönözni kellene mert valóban súlyos szövődményekkel járnak.
Ugyebár erre a kórképre az jellemző alapvetően, hogy a folyamat kezdeti szakaszán a nyelőcső nyálkahártyáján felszínes erosiók alakulnak ki, majd mélyebb fekélyek alakulnak ki és laphám-proliferáció indul meg amely nagyon sok súlyos, akár halálos kimenetelű betegséget okozhat.
Senki helyett nem lehet egészségesen élni, se diétázni, cigit letenni, stb.
" Aki nem változtat a rossz szokásain, annak még nem fáj eléggé." Dr.Bubó mondta a mesében.
De érdekes, hogy 2 gyors infarktus után egyből le tudtam tenni a cigit, meg egyből tudtam diétázni, fogyni, mozogni.
A helyedben én nem idegeskednék emiatt. Majd ha szarul lesz és/vagy elviszi a mentő, akkor elgondolkodik. Ha még lesz rá lehetősége, mert olyan eset is sok van, hogy egyből kampo basso. Mindenesetre a nyugdíjas évei miatt nem kell aggódnia, ha ezt az életmódot folytatja.
Milyen rendes, majd te felneveled a gyerekeiteket, ő a maga részéről semmiben nem akar változtatni.
Szerintem is hagyd. Felnőtt ember, úgyse tudod ráerőszakolni. akkor egye-igya-dohányozza magát halálra. Utána már legalább nem fog melletted fulladozni éjszakánként, legalább aludni fogsz tudni tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!