Édesanyám 60 éves, rossz lett a vérképe. Magas koleszterin illetve magas cukor. Az orvos annyit mondott változtasson az életvitelén (étrend) Diéta ?
Ki milyen diétát tud ajánlani?
Mit egyen és mit ne ?
Illetve valami vitamin ami bevált valakin ?
Köszönöm a válaszokat!
Konkrétan mennyi a koleszterinje, és mennyi a cukor?
Ha nagyon kóros érték, akkor kizárt,hogy ne küldték volna diabetológiára, ill. dietetikushoz étrend-tanácsra.
1# köszönöm!
2# az értékeket pontosan nem tudom, csak az orvos mondta neki, hogy változtasson mert magas mind a kettő és ha ez így megy annak nem lesz jó vége.. nem küldte egyenlőre sehova illetve gyógyszert stb nem irt. Gondolom mert most még lehet diéta vagy valami segíthet..
3: azért nem ártana megtudni. Nincs fent az EESZT-ben a lelete? Azon rajta van minden eredmény.
Ebben a korban egyébként sem árt odafigyelni az étkezésre.
A koleszterinszint egyébként lehet "genetikusan" is magas. A táplálékkal bevitt koleszterin max. 10-15%-ban befolyásolja az össz-koleszterinszintet. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy nyakló nélkül lehet zabálni a velőspacalt tepertővel... :-D :-D
De nekem is magas, mindig is az volt. Kaptam rá gyógyszert.
A cukornál pedig ahogy már írták, vissza kell fogni egy kicsit az édességeket, és a fehérlisztes péksüteményeket, kenyeret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!