Mit tegyek ha gyomorsavat csuklok fel?
Vagy írd ki még párszor.
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__120..
Gasztroenterológus vagy fül orr gégész, amelyikhez hamarabb kapsz időpontot.
Gasztro-t nem igazán ajánlom mert endoszkópiával szokták végezni a dolgot ami egy picit kellemetlen, ledugnak egy csöben rögzített kamerát a torkodon persze érzéstelenítve (de hallottam olyat is aki nem kapott, én kaptam szerencsére), elkezdesz büfögni egy picit, meg nemtom olyan kellemetlen. Vicces, hogy a gasztro azt mondta semmi baj.
Elmentem fül orr gégszhez hogy miért köhögök, barna a nyelvem, egy sima tükörrel lenézett ameddig kellett és felírt gyomorsav elleni gyógyszert, és diagnosztizált gastroesophagitissel gyomorsav túlsűrűség miatt.
Szedem a gyógyszert, elmúlt minden ahhoz köthető gondom.
Esetleg vehetsz addig Rennie-t bár méregdrága. A közepes kiszerelés csak ~2700 körül van. Egy moderált esetben egy nap minimum 6 db-ot bevesz a beteg, ami kb. elég 5 napra vagy 1 hétre.
Helyette kerestem alternatívumokat, és a szódabikarbóna elég jó megoldás, de nem hosszú távon csak rövid távon - úgy mint a rennie. Kb. ugyanaz a hatóanyag.
Ha jól emlékszem a Rennie ben megnézium-kálcium karbonát van, a szódabikarbónában meg nátrium hidrogén karbonát.
Szódabikarbóna esetében ha jól emlékszem akkor a savadból vizet+szén-dioxidod (amit kibüfögsz pl kóla ivásnál)+sót(konyhasó) csinál. Ez elég természetes és hatékony megoldás.
Picit kevesebb mint másfél nem púpozott teáskanálnyi szódabikarbóna 1 pohár meleg-langyos vízben megiszod a 3/4-ét szép lassan majd a maradékkal gargalizálsz hogy a gégédet is semlegesítse.
És mennyibe is kerül egy szódabikarbóna zacskó? 80-150 ft és kb addig elég mint a 2500 forintos menta ízű Rennie?
De ez csak rövid távú megoldás.
Gyógyszer kell neked, proton pumpa gátló, amit rendszeresen kell szedned. Ilyenek pl a pantoprazole, omeprazole, esomeprazole, stb...
"Picit kevesebb mint másfél nem púpozott teáskanálnyi szódabikarbóna 1 pohár meleg-langyos vízben megiszod a 3/4-ét szép lassan majd a maradékkal gargalizálsz hogy a gégédet is semlegesítse."
Persze felkeverve.
6
Ember, a Rennie ugyanaz. Magnézium-kálcium karbonát. Egyedül annyi hogy a szódabikarbóna Nátrium-hidrogén-karbonát.
Ezt mivel támasztod alá, hogy arra ösztönzi a gyomrodat, hogy több savat termeljen? Nem eszed, hanem iszod.
Többen csinálják, én is, és javít ideiglenesen a refluxomon.
Azt ne mondd, hogy te lettél én és most a nevemben beszélsz hogy nem működik, istenem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!