Gyomorsavat hogyan lehet a leghatékonyabban megszüntetni?
Figyelt kérdés
2022. szept. 15. 01:17
1/11 anonim válasza:
Sehogy. A gyomor az elsődleges emésztőszerv, az a jó, ha termeli.
3/11 anonim válasza:
Púggal lehet átmenetileg semlegesíteni, de újra fog termelődni.
5/11 anonim válasza:
Szódabikarbóna, bázikus semlegesíti a savat. Kémia óra 7. osztály.
6/11 anonim válasza:
Nekem a kóla vált be, bármilyen furcsán is hangzik.
7/11 anonim válasza:
Nem tudom, hogy miért kellett mindenkit lepontozni... Biztos 15 évesek vagytok, aztán tökéletes az emésztésetek. Nekem viszont erős savam lesz a paradicsomtól például... Általában savlekötő cukorkát eszek ilyenkor. Néha már előre is, ha tudom, hogy savas kaját eszek. Nekem segít.
8/11 anonim válasza:
Én továbbra is tartom magam a gyümölcsökhöz. Totál nem érdekel, hogy a fogalmatlanok lepontoznak, nekem ez vált be és sok fokkal magasabb szint, mint a tiszta szódabikarbóna alkalmazása. Annál egy fokkal jobb amúgy, ha csinál az ember acetát, aszkorbát, vagy citrát puffert és azt elkortyolgatja lassan, de ezek mindig csak kiegészítések. A kaja, ami leginkább számít.
9/11 anonim válasza:
A savat lúggal igaz, de barbár dolog a gyomrunkban ilyen kémiai kísérleteket folytatni, hiszen a reakció közben gázok termelődhetnek, ami a lombiknak nem gond, de a gyomorba nem való.
Az orvos tud írni megfelelő gyógyszert, ha szükséged van rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!