Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit mondjak a munkáltatómnak...

Mit mondjak a munkáltatómnak a táppénzel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

A kisebbik gyerekemmel mikor még terhes voltam, kórházba kerültem, mert a munkáltatóm túlhajszolt. Mindig gyomorgörccsel mentem be dolgozni, kiabál, megaláz. Így ennek köszönhetően kórházba kerültem, mert véreztem. Veszélyeztetett terhes lettem, így táppénzen voltam. Ahelyett hogy aggódott volna, azt kérdezte mi bajom van? Semmi! Miért nem tudsz dolgozni?

Most még gyesen vagyok a gyerekemmel, de úton van a kistesó. Így kihasználtam a lehetőséget és újra állományba kérettem magam és bejelentettem, hogy táppénzen leszek újra.

Tudom hogy mérges lesz, de sose becsült meg és sokszor megalázott. Mit hazudjak neki? :)

2022. nov. 22. 09:35
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Miért kéne hazudni? Miről? Állományba vett a háziorvos, mert újra kismama vagy. Ennyi.
2022. nov. 22. 09:42
 2/9 A kérdező kommentje:
Hogy miért vagyok táppénzen? Mi bajom van ami miatt táppénzen kell lennem?
2022. nov. 22. 09:48
 3/9 anonim ***** válasza:
Semmit nem kell hazudnod, csak odaadni a táppénzespapírt. Azon rajta van egy szép kód, majd kibogarássza, hogy mi az.
2022. nov. 22. 09:53
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Mit kell ezen agyalni? Veszélyeztettet terhes vagy, pont. a többi nem rá tartozik.
2022. nov. 22. 10:00
 5/9 A kérdező kommentje:
Én is így vagyok vele. Nem rá tartozik. De folyamatosan hívogat, gondolom magyarázatot várna el tőlem. -_- Valamivel le akarnám zárni ezt a témát. Látom hogy hív és a pulzusom az egekben van!
2022. nov. 22. 10:36
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem is volt ilyen főnököm, krónikus Achilles-ín gyulladást kaptam a szar munkáscipőtől, és számon kért hogy miért nem megyek be dolgozni, miért nem állom végig a nyolc órát miközben fizioterápiára járok... Meg a francokat.
2022. nov. 22. 10:41
 7/9 anonim ***** válasza:
Keresd meg a telefonodon, biztosan van hívásblokkoló funkció, hogy egy adott számról ne tudjanak hívni. A főnöködnek meg mondd meg, hogy ha valamit szeretne, írjon papír levelet. Ha emailre váltana, arra is be lehet állítani szűrőt. Bár talán az is elég, ha megmondod neki, ha még egyszer nyomós ok nélkül felhív, feljelented zaklatásért. Ezen kívül konzultálj munkajogásszal, mihez van joga a foglalkoztatódnak, mert biztosan elkezd majd mindenféle kitalált dologgal fenyegetőzni.
2022. nov. 22. 11:16
 8/9 anonim ***** válasza:

4.

Nem, most nem az.

2022. nov. 22. 21:04
 9/9 anonim ***** válasza:
Amilyen a főnöke, rövid úton az lenne megint.
2022. nov. 22. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!